Niš: zatvoren parking kod Konja

Zbog radova na zameni ivičnjaka i popločavanju trotoara privremeno je zatvoreno parkiralište na Trgu Kralja Milana u centru Niša.

Planirano je da bude popločan trotoar od spomenika oslobodiocima do Gradske kuće, odnosno sa obe strane stravnjaka prema Tvrđavi.

– To je suštinski nastavak davno započetih radova na popločavanju Trga Kralja Milana – kaže Dragan Videnović, PR Direkcije za izgradnju Niša.

Videnović nije želeo da govori o datumima jer, kaže, sve zavisi od finansija. Ipak, prema njegovoj najavi, danas započeti radovi trebalo bi da budu gotovi do početka Filmskih susreta (kraj avgusta), a kao okvirni datum naveo je kraj kalendarske godine.


Pogrešni znaci – zatvoren i most?

Ukoliko vozači automobila dolaze iz pravca Tvrđavskog mosta, nailaze na loše postavljen saobraćajni znak.

Znak pokazuje da je prolaz dozvoljen samo sa desne strane, gde je trotoar, pa se time vozači primoravaju da prekrše zakon i pređu preko pune linije sa leve strane.

– Izvođač radova je pogrešno postavio znak. Biće ispravljeno – rekao je Dragan Videnović, PR Direkcije za izgradnju.


Parking servis neobavešten

Niko nije želeo da govori o tome u Parking servisu, ali izvor Južnih vesti tvrdi da u ovom preduzeću nisu ni znali da će parkiralište biti zatvoreno.

– Nas su radnici koji vrše naplatu na terenu obavestili da je parking zatvoren. Zvanično obaveštenje nismo dobili – kaže jedan od rukovodilaca u Parking servisu.

U Direkciji za izgradnju grada potvrđuju da nisu obavestili Parking servis, ali da to nije ni bilo potrebno.

– Mi imamo obavezu da obaveštavamo preduzeća i instutucije od kojih dobijamo saglasnosti za izvođenje radova. Parking servis nije na tom spisku – kaže Dragan Videnović PR Direkcije.

19 comments

 1. Нишлије ајмо једну иницијативу за изградњу велике подземне гараже испод трга Краља Милана, укидање старог подземног пролаза јер је већ давно исплатио своје пословање и сада представља само ругло у центру а да се Вождова спусти испод земље а изнад направи пешачка зона!

  1. Milane odlicna ideja tako nesto sam i ja predlagao vise puta idealno resenja da se saobracaj postavi ispod zemlje!!! kao svuda po Evropi.

  2. Напокон неко нормалан! У потпуности се залажем за такав вид иницијативе! И измештанје Вождове испод земље је био први пројекат који је као по обичају пропао и направлјени су локали! Такав пројекат би Нишу дао феноменалну димензију урбаног града! Само да се уради квалитетно, тј. добар тунел са квалитетном вентилацијом и протоком ваздуха… И наравно горе би била пешачка зона која би Нишу дала димензију једог културног града! Браво за иницијативу, у потпуности порджавам и навијам за такав пројекат који би много допринео Нишу!!!

  3. Stari podzemni je i trebao da bude deo rešenja za pešački prsten.
   E sad, nekome je očigledno bilo isplatljivije da napravi lokale početkom devedesetih.
   To i jedna velika podzemna garaža su ZAISTA potrebni ovom gradu.

  4. Podržavam, ali šta sa privatnom imovinom u vidu lokala koja se nalazi u tom starom podzemnom prolazu. Nacionalizovati? Isplatiti iz budžeta? Zameniti za drugu lokaciju? Nije tu malo lokala. Ne može se samo tako otimati tuđa imovina.

 2. Direkcija nije obavezna nikog da obavestava, dodju i krenu da ruse! Sta je bilo na tom mestu njih ne zanima. A pitajte ih da li imaju neku saglasnost za to sto rade, kao i odakle pare?

 3. tako je! šta koj moj parking servis…. ajde begajte! da bog da propali što pre…. uzurpirali gradsko javno zemljište i naplaćuju, a pare ne idu gradu nego njihovom preduzeću. Preduzeće ukinuti, inkasanti nek ostanu da rade i sav novac u gradski budžet.
  Ovo što sam napisao totalno nema veze sa temom, ali eto… poteralo me 😀

 4. Predlog je bez greske,samo jos da ima iole realnosti u tome…ne znam ko je koliko informisan,ali grad ni sad apsolutno nista ne placa izvodjacima,bukvalno svima placa sa “dodjem ti…”,tako da o tako ambicioznom projektu pa tek ne treba da se zaludjujemo.Radim u firmi koja radi pola grada,tako da je to 100% proverena informacija…direkcija apsolutno nista ne placa,samo se zaduzuje sve vise i vise.Jadan onaj koji dodje posle Banane…

 5. Pitajte da li imaju građevinsku dozvolu za ove radove! Ako imaju bar lokacijsku dozvolu – vodim na pice! Procitajte clan 203 stav 1 Zakona o planiranju i izgradnji.

 6. Dokle vise novinarska nepismenost i improvizacija? Naslov “Niš: zatvoren parking kod Konja” je neprimeren jer spomenik nije KONJU nego oslobodiocima Nisa. Ovakav naslov samo omalovazava te nebrojene zrtve za oslobodjenje ovog grada

  1. Kakve veze ima to sa nepismenošću i improvizacijom?
   Dokle će bre više vi pametni i pošteni da solite pamet? Aj priznaj da li si nekad nekom zakazao sastanak “kod Konja”? Da li si nekom ko je tebi reko “aj vidimo se kod Konja” reko “ne, čekaj, to je spomenik oslobodiocima”?!

  2. @Dejan

   Ima sve veze sa “improvizacijom i nepismenošću”. Nije bitno kako taj spomenik zovemo u kolokvijalnom govoru, ali je jako bitno kako će biti naslovljen u ozbiljnom javnom glasilu takvog kalibra kao što su Južne vesti.

   Drugo, svako ima pravo na svoje mišljenje, a kritika postoji da bi se nešto poboljšalo. Počni da se navikavaš na to.

  3. @Sasa – praksa u Južnim vestima je da po potrebi koristimo kolokvijalne nazive. Nismo naučni časopis ili službeni glasnik da bi sve moralo da bude “zvanično”.
   Ako je naslov “Žurka na Pravnom”, “Pucnjava ispred Simfonijskog”, “Gužva u Dušanovoj” ili “Bez vode deo Bulevara”, da li postoji neko u Nišu ko neće znati o čemu se radi?
   U tekstu se uvek navede i pun naziv.

  4. @Redakcija – Jedan od zadataka medija je i da edukuju. To sto vam je praksa da korsitite kolokvijalne nazive i nije bas za pohvalu. Bas iz tog razloga sto se svuda i na svakom mestu koriste kolokvijalni nazivi, mnoge nislije zapravo i ne znaju kako je pravo ime mnogim znamenitostima na nasim ulicama, da ne pricam od ljudima koji dodju ili citaju sa strane.

 7. @ Dejan

  Da li smatraš da je napokon došlo vreme da vi ne-pametni i ne-pošteni solite pamet drugima?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *