“Blogomanija“ na Staroj planini

Regionalna konferencija posvećena blogu i blogerima – Blogomanija održava se od 7. do 9. decembra u hotelu “Falkensteiner” na Staroj planini.

Blogomanija će okupiti najpopularnije blogere iz čitavog regiona, kao i veliki broj posetilaca koji prate i poštuju njihov rad ili tek žele da stupe u blogerske vode. Do sada se prijavilo preko 500 učesnika i interesovanje raste svaki dan. Među prijavljenima su se našli predstavnici velikih kompanija i mnoga poznata imena regionalne internet zajednice.

Prepunili smo hotel “Falkensteiner“ na Staroj planini samo nedelju dana od početka prijavljivanja. Morali bismo da dozidamo još jedan hotel da bismo smestili sve zaintesesovane! –kaže direktor konferencije Zoran Torbica.

Tema prve Blogomanije je uticaj blogova i društvenih mreža na društveni i politički život u Srbiji i regionu.  U diskusijama će preko 50 predavača govoriti o stanju u blogosferi, perspektivama bloganja i drugim popularnim temama vezanim za blogove. 

Organizatori ističu da je cilj Blogomanije uspostavljanje komunikacije između regionalne zajednice blogera, kompanija i države, kao i dijaloga između online i offline medija. Krajnji cilj Blogomanije je da se blog prikaže kao moćno sredstvo informisanja, kritike, kontrole i javne rasprave.

Naravno, nisu zaboravljene ni pauze za razgovor i provod. Prve večeri goste dočekuje #Kafanizacija, a u subotu veče posetioce će zabavljati Beogradski Akustični Orkestar.

Prijavljivanje je besplatno do samog početka konferencije. Program, spisak učesnika i ostale informacije nalaze se na  stranici www.blogomanija.me.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *