Podrška osobama sa invaliditetom

Članovi udruženja niških organizacija osoba sa invaliditetom dobili su na poklon 12 invalidskih kolica, a ova donacija simbolično je organizovana danas, 3. decembra na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Jedna kolica dodeljena su Jasmini Barać Perović iz Udruženja sudenata sa hendikepom, ona će ih privremeno koristiti, a biće dostupna svim članovima udruženja. Organizatori donacije očekuju da će ovo pored pomoći doprineti i povećanju vidljivosti ljudi.

– U Nišu ima preko 30.000 osoba sa invaliditetom i ovo je nešto bez čega ne možemo da živimo. Važno je da se o ovome priča i da se nešto preduzima cele godine, a ne samo 3. decembra. Mi želimo da se bavimo sportom, da idemo u pozorište i da budemo društveno aktivni 365 dana u godini – kaže Jasmina Barać Perović.

Inicijativu za ovu donaciju pokrenulo je Udruženje veterana rata od 1990. godine, koje već desetak godina unazad svojim članovima pomagalo na ovaj način.

– U našem udruženju ima dosta osoba sa invaliditetom, ali prethodnih godina smo obezbedili kolica za naše članove, a želeli smo da tu tradiciju nastavimo i dalje i pomognemo drugim sugrađanima – kaže Ljubiša Stamenković iz Udruženja ratnih veterana.

Ovu donaciju pomogla je humanitarna organizacija “Ljubi bližnjeg svog” koje već na sličan način sarađivala sa veteranima rata.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *