Prokupčanin najmlađi stonoteniski sudija

Strahinja Arsić iz Prokuplja ima samo 21 godinu, a već je položio za međunarodnog sudiju u stonom tenisu i najmlađi je među svojim kolegama.

U stoni tenis je ušao kao igrač jer je aktivno igrao od 2006. do 2012. u prokupačkom klubu Topličanin. Suđenjem je počeo da se bavi 2007. godine kada je dobio licencu za sudiju. Dve godine kasnije položio je za nacionalnog sudiju.

– Bio sam najmlađi sudija na Balkanskom prvenstvu za juniore u Vrnjačkoj Banji. Takođe, sudio sam na Evropskom univerzitetskom prvenstvu 2009. godine u Nišu, dva puta na državnom prvenstvu za seniore, dva puta na međunarodnom prvenstvu regiona i na juniorskom i kadetskom Otvorenom turniru u Vrnjačkoj Banji. Sada me čeka suđenje u Prvoj ligi gde se takmiči i Topličanin – priča nam Strahinja Arsić koji će oktobra napuniti 22 godine.

Za međunarodnog sudiju polagao je aprila ove godine u Jagodini, a od 12 kandidata Strahinja je među petoro koji su dobili ovo zvanje.

– Test je bio na engleskom i bilo je 50 pitanja koje je trebalo da uradimo za 50 minuta. Bilo dosta mogućnosti da se pogreši. Testovi su poslati u sedište Međunarodne stonoteniske federacije u Lozani i juna sam saznao da sam položio – rekao je Strahinja Arsić.

Strahinja nije jedini međunarodni sudija iz Prokuplja.

– Početne korake pokazao mi je kolega Božin Jovanović. Zahvalan sam mu na tome, kao i ljudima u Stonoteniskom savezu centralne Srbije i u Stonoteniskom savezu Srbije – istakao je mladi Arsić.

Ovaj mladi Prokupčanin sa ponosom predstavlja svoj grad i zemlju na svakom takmičenju, a svojoj generaciji i mlađima savetuje da istraju u onome što žele.

– Šteta je kada se mladima ne pruži šansa i ne pohvali za uspeh. Ne gubim nadu da će se vratiti one stare vrednosti. Osećaj je neverovatan kada vidite da ste nešto postigli – kaže Strahinja Arsić.

U Srbiji nema mnogo međunarodnih stonoteniskih sudija, a Arsić je među najmlađima, ako ne i najmlađi. Želja mu je da ne stane ovde, već da postigne mnogo više jer ima energije i dovoljno volje.

Published
Categorized as Sport

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *