Darkvud Dab oduševio Nišlije

 

U velikoj sali niškog Doma vojske sinoć je uz podršku džez dive Bisere Veletanlić, nastupio Darkvud Dab. Koncert je posetilo više od hiljadu Nišlija koji su uživali u dvoipočasovnoj svirci. 

Iako je koncert počeo sa malim zakašnjenjem Darkvud Dab je opravdao sva očekivanja. Može se reći da je sinoćna svirka bila jedna od onih koje će publika dugo pamtiti. Izvrstan spoj džez vokala i dub ritmova očarao je prisutne čije su se razlike u godinama ovom slučaju morale zanemariti. 

“Posebna je čast što smo se našli ponovo u Nišu pred veikim brojem starih fanova. Primetio sam da je bio veliki generacijski jaz, u publici, što dosta govori o našoj fuziji sa Biserom” rekao je frontmen Darkvuda Dejan Vučetić

Svirajući popularne hitove poznate u alternativnim rok vodama Darkvudi su napravili zanimljivu atmosferu u ne baš prikladnom prostoru za ovakvu vrstu svirke. Naime, većina se posetilaca žalila na stolice koje su pravile problem pravoj rokenrol atmosferi. 

“Koncert je bio fenomenalan. Jedina zamerka je ta što je većina pušača morala da napušta proctor same hale. Stolice su takođe bile problem, ali je uprkos tome većina posetilaca zadovoljna. Mislim da je većina zanemarila tehničke uslove I prepustila se samoj muzici.” Rekao je za Južne vesti Mladen, jedan od posetilaca kocerta.

Bisera Veletanlić je sa Beograđanima u regularnom delu koncerta otpevala tri pesme, ali se za vreme prvog bisa takođe pridružila bendu. Drugi bis je Darkvud dab otpevao nešto pre ponići.

Darkwood Dub je oformljen 1988. godine u Beogradu. Tokom prvih nekoliko godina, bend je eksperimentisao, fuzionišući rege i dab sa soničnim gitarama vrlo emotivnim tekstovima.

Od 31. decembra 2008. grupi se kao stalni član pridružuje cenjeni i proslavljeni klavijaturista Vasil Hadžimanov. Tokom 2009. i 2010, promovišući album “Jedinstvo”, Darkwood Dub je nastupao u svim zemljama bivše Jugoslavije, kao i u Austriji, i završio snimanje novog albuma “Vidimo se” koji je objavljen u julu 2011. Pilot singl na kojem je gostovala legendarna diva Bisera Veletalnić objavljen je ove godine pred početak turneje. Reč je o obradi legendarne numere “Milo moje”.

Published
Categorized as Kultura

6 comments

  1. Samo jedno pitanje – odakle informacija da je Bisera Veletanlic hrvatska dzez pevacica?! Ona citavog zivota zivi u Beogradu, pa cak i da je hrvatske nacionalnosti ne vidim potrebu da se to naglasava u tekstu. Nadam se da cete ovaj komentar uvaziti i prepraviti svoju vest

  2. Ovaj koncert cemo dugo pamtiti! Odlican zvuk, jos bolje svetlo, Darkwoodi do bola uigrani, fenomenalna Bisera…
    Vas prikaz je korektan, ali imate dve ozbiljne greske: Bisera Veletanlic nije iz Hrvatske, on je iz Beograda! I – singl “Milo moje” nije objavljen prosle godine, vec nekih sedam dana pred pocetak turneje, oko 20.oktobra ove godine! 2011 je objavljen singl “Nesto sasvim izvesno” pre izlaska aktuelnog albuma “Vidimo se” koji se promovise na ovoj turneji…
    Kako god, ja sam uzivao na koncertu! Da nam je vise ovakvih…

  3. Бисера је хрватска џез дива таман колико сам ја амерички космонаут!

  4. Darkvudi i Bisera fenomenalni,našem gradu neophodan je veći broj ovako kvalitetnih koncerata. U članku imate nekoliko grešaka, molim Vas da ih ispravite. Koncert nije trajao dva i po sata, već dva, drugi bis je bio u 23h, a ne nešto pre ponoći i nije bilo više od hiljadu posetilaca, jer u velikoj sali Doma Vojske toliko ne može da stane!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *