Odlična svirka u Fidbeku

Sinoć je u Fidbeku nastupio kruševački rege bend ZAA. Oni su u uz lokalnu podršku – Greenfingers, Nišlijama pružili višečasovnu zabavu uz zvuke rege, ska i džez muzike. 

Kako komentarišu mnogi prisutni na koncertu, dugo se u Nišu nije dogodila svirka na kojoj je zastupljen ovaj žanr. Iako je već po navici koncert kasnio više od sat vremena od najavljene satnice blizu dve stotine Nišlija provelo je noć u rege ska maniru.

„Moje interesovanje za sviranje trombona je malčice čudno. Ljubav iz mlađih dana bio mi je saksofon, ali sam u nedostatku profesora saksofona u muzičkoj školi morao da izaberem trombon. Nikada se nisam pokajao jer je trombon postao moja velika ljubav. Osim toga publika će moći da čuje i moje soliranje na melodici. Drago mi je što smo predgrupa Kruševljanima, jer se pre svega sa njima dobro družimo ali i sviramo sličnu muziku.“ Izjavio je trombonista benda Grinfingers.

Grinfingers nam je poznat od letos. Imali smo prilike da ih slušamo na Nišvilu. Mislim da je njihova prednost ta što su mladi i puni energije. Vidim da su se dobro snašli i već su izgradili onaj pravi profesionalni muzički stav. Što se tiče ZAA slušao sam ih već na E-tvrđavi i u Ajriš pabu, i mogu da kažem da uvek naprave odličnu atmosferu.“ Prokomenatrisao je Milan koji je iz Bora posegao u Niš 

ZAA je počeo sa radom krajem februara 2008.godine. Muzika je stilski veoma raznovrsna, bazirana na ska korenima sa raznolikim uticajima od jazz-a do punk zvuka.

Od preko 120 koncerata treba izvojiti nastupe na festivalima “Punt art” i “Overjam” u Sloveniji, svirke u klubovima “Jazz it” u Salzburgu i “Cross club-u” u Pragu kao i na festivalima u Srbiji: “Exit” i “Festival uličnih svirača”(Novi Sad), Trenchtown(Palić), “Reggae Serbia fest”(Pančevo), ETvrđava(Niš)… 

Published
Categorized as Kultura

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *