Tomašević: “Niš je pravi domaćin za Kup Koraća”

Dejan Tomašević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije zadužen za takmičenja, istakao da se nije ni postavljalo pitanje da li će Niš biti domaćin.

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije na čelu sa nekadašnjim vrhunskim košarkašem Dejanom Tomaševićem razgovarala je o pripremi košarkaškog turnira Kupa Koraća sa predstavnicima Grada Niša i Zoranom Živkovićem, predsednikom Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije i predsednikom Organizacionog odbora takmičenja.

Dejan Tomašević je istakao da je Niš pravi domaćin i da se nije postavljalo pitanje da li će biti domaćin i ove godine.

– Kada smo odlučivali kom gradu ćemo dodeliti domaćinstvo, nismo se dvoumili da Niš bude organizator. Došli smo u Niš kao prijatelji, ne da proveravamo kakvi su uslovi. Dogovarali smo se oko najsitnijih detalja. Siguran sam da će na Kupu biti dosta dobrih ekipa i da je to budućnost srpske košarke. Organizacija Evropskog prvenstva u rukometu daje nam za prava da kažemo da imamo kvalitet i da sve može da prođe bez problema – rekao je Tomašević.

Niš je sredinom januara bio domaćin B grupe Evropskog prvenstva u rukometu, a sledećeg vikenda (od 10. do 12. februara) ga čeka organizacija mečeva Svetske grupe Dejvis kupa. Kvalitetniji sportski početak godine niko nije mogao ni da zamisli.

– Još jedan sportski događaj nas čeka. Niš je već tradicionalno organizator finalnog turnira Kupa Koraća, osim prošle godine kada je renovirana hala Čair. Siguran sam da će Niš biti dobar domaćin i da će biti ovo veliki spektakl. Pozvao bih ljubitelje košarke da dođu i da u miru i korektnom navijanju prođe ovaj veliki događaj. I da košarka bude pobednik – rekao je Miloš Simonović.

Ovo će biti jubilarno 10. finale Kupa Koraća u Nišu, a poslednji put organizovan je u hali Čair februara 2010. godine.

– Mogu da kažem da, u odnosu na ranije, sada imamo bolje uslove jer je obnovljena hala Čair. Očekujem da male poteškoće kojih još ima u hali budu prevaziđene. Ove godine će turnir biti interesantan jer nije sigurno da će Partizan biti pobednik jer je konkurencija jača. Ne sviđa mi se samo jedno, a to je što imamo 5 timova iz Beograda, 2 iz Vojvodine i samo 1 južno od Beograda – istakao je Zoran Živković.

Kao i ranijih godina, organizator turnira najavljuje da će mere bezbednosti biti na visokom nivou.

– Bezbednost nije dolazila u pitanje. Učinićemo sve da se dese scene koje su bile u Novom Sadu tokom Evropskog prvenstva u rukometu. Očekujem dobru saradnju sa vođama navijača. U hali je zabranjeno pušenje, a neće biti dozvoljen ni unos cigareta. Oduzimaće se upaljači, baklje, sve što može da ugrozi bezbednost, ali i cigarete. Takođe, svako nesportsko navijanje će biti sankcionisano – dodao je Živković.

Finani turnir biće održan od 16. do 19. februara u hali Čair, a karte će biti puštene u prodaju u ponedeljak, 13. februara na biletarnici hale Čair.

Delegacija Košarkaškog saveza je obišla halu Čair i upoznala se sa svim uslovima koji nudi ovaj objekat. Kako su nam potvrdili u hali Čair, ovih dana radnici postavljaju fiksatore za koševe u hali.

Published
Categorized as Sport

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *