Staša Gejo 4. na svetu

Nišlijka Staša Gejo osvojila je 4. poziciju u težinskom penjanju na Svetskom prvenstvu za juniore u Singapuru u konkurenciji 487 takmičara.

Petnaestogodišnja takmičaraka PAEK-a iz Niša Staša Gejo ostvarila je veliki uspeh na Prvenstvu sveta u Singapuru u konkurenciji juniora. Ona je u težinskom penjanju zauzela četvrto mesto, iza Austrijke Hane Šubert, Japanke Aike Kađime i Mone Kelner iz Nemačke.

U kvalifikacijama u težinskom penjanju Staša je i na prvom i na drugom smeru zauzela 3. mesto, a u polufinalu je uspela odličnim nastupom da se plasira u finale.

Staša se u finalnoj grupi držala se do finiša, ali joj je bronzana medalja izmakla za tri hvata.

U disciplini brzinsko penjanje, nakon dva kvalifikaciona penjanja vremenom 12,45 sek uspela je da prođe u osminu finala, ali je tu zaustavljena.

– Nemamo za čim da žalimo, bez obzira što je medalja bila tako blizu. Staša je kao i uvek dostojno predstavila svoju zemlju, zauzela visoko 4. mesto, pridobila simpatije svih koji se u penjanje i sport dobro razumeju, pronela srpsku zastavu i učvrstila mesto Srbije na penjačkoj mapi sveta – kažu u njenom klubu.

Takmičarska stena visine 15 metara je bila montirana na plaži ostrva Sentosa u Singapuru. Smerove je uređivao poznati francuski rutseter Laporte Laurent.

Na šampionatu je učestvovalo 487 takmičara iz 42 države sveta.

Published
Categorized as Sport

3 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *