Milica Mandić posetila Niš

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić posetila je Niš i odradila trening sa polaznicima niških klubova.

Pre olimpijske medalje, tekvondo nije imao toliku pažnju. Milica Mandić je učinila mnogo za ovaj sport, a kako izgleda, tek je na početku. Ona je posetila Niš i odradila trening sa takmičarima niških klubova i dala im savete.

– Sve gledam sa pozitivne strane. Bilo koji sport da je u pitanju, mladi treba da ga vole i uživaju u njemu. Sve dolazi radom, trudom i željom – savetovala je mlade Milica Mandić.

Poznato je da je ona do zlatne medalje došla velikim radom, odricanjem i time što je pratila put trenera Dragana Jovovića. Novi olimpijski ciklus je počeo, Olimpijada u Rio de Žaneiru je 2014. godine, a Milica već ima plan programa rada.

– Novi ciklus je počeo, težim medalji. Imam ljude sa kojima pričam o pritisku i o svemu, a to su moj trener i moj psiholog. Završila sam sa bazičnim pripremama, sada slede turniri, a jula i Svetsko prvenstvo u Meksiku – priča MIlica uz obavezan osmeh.

Olimpijska medalja je mnogima san, a retki su ljudi koji su došli do toga. Milica je samo svojim radom i savetima trenera došla do ispunjenja najvećeg sna.

– To se sanjalo, živelo se za to. Znala sam ko sam i šta sam. Ciljali smo na zlato, bilo je oscilacija, uspona i padova. Pred odlazak na Olimpijadu imala sam celodnevni trening sa simulacijom takmičara. Potpuno smo spremni otišli u London – ističe Milica Mandić.

Milica je svoj san doživela, pokazala svima da za uspeh treba rad i disciplina.

Organizatori njenog dolaska u Niš bili su Sportski savez Niđša i Tekvondo savez centralne Srbije.

Published
Categorized as Sport

1 comment

  1. Congratulations to the Olympic Champion and coach Dragan Jovic. Milica Mandic is fantastic and the most beautiful woman today. Keep it up.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *