Niš ostao bez prigradske bus stanice

Nakon što je “Niš-ekspres” odlučio da zatvori ulaz u doskorašnju prigradsku stanicu, autobusi koji građane voze ka okolnim selima sada polaze sa ulice.

Ovaj potez najstarijeg niškog autobuskog prevoznika stvorio je ogromne gužve na Bulevaru 12. februara, odakle sada polaze svi autobusi prema niškim selima. 

Pored toga, zbog nedovoljnog broja nastrešnica i velike gužve putnici često autobuse čekaju izloženi kiši, snegu i drugim padavinama.

Autobusi koji dolaze i odlaze stvaraju dodatne probleme i vozačima na samom bulevaru, čime je narušena bezbednost i pešaka i automobila koji tuda prolaze.

U „Niš-ekspresu“ saznajemo da je ovo preduzeće proširilo svoju stanicu “zbog povećanih potreba” i većeg broja autobusa koji dnevno stižu u Niš, ali i zbog bezbednosti vozila jer su i pored toga što imaju svoj prostor, morali vozila da parkiraju oko stanice gde su bila na meti huligana.

Darko Bulatović, predsednik opštine Crveni Krst, na čijoj je teritoriji glavna autobuska stanica, rekao kaže da će se zauzeti da se ovaj problem što pre reši.

– Razgovarao sam sa pomoćnikom direktora „Niš-ekspresa“, koji je izložio svoje probleme i koji evidentno postoje. Sada nam sledi da sagledamo situaciju i na tolikom trotoaru koliki je, postavimo regularna stajališta ili nađemo neko novo rešenje – rekao je Bulatović.

Inače, kako su Južnim vestima potvrdili ostali prevoznici, “Niš-ekspres” njima nikada do sada nije dozvoljavao da koriste prigradsku stanicu.

Iako problem postoji već skoro mesec dana, još se nisu oglasili ni Uprava za saobraćaj, Direkcija za javni prevoz, niti resorni gradski većnik Mihajlo Zdravković.

7 comments

  1. Stanite malo, daj te da vidimo da li “Niš-ekspres” uopšte polaže pravo na to zemljište koje je uzurpirao. Ako nije vlasnik tog zemljišta (1/1) “Niš-ekspres”, već je vlasnik grad ili Republika, moraće da sluša Grad ili da leti i on odatle.

  2. Što se tiče Autobuske stanice “Niš-ekspresa” ona se nalazi na dve parcele i to na 1957 i 1958 gde se radi javnoj svojini, državnoj svojini i udeo Grada Niša na parceli br. 1958 je 10271/11157. Niš-ekspres je samo imalac prava korišćenja a ne i vlasništva na tom zemljištu, otuda je nerazumna odluka da on zabrani korišćenje tog zemljišta za potrebe grada odnosno potrebe Javnog gradskog prevoza.

  3. Kao i za mnoga druga dogadjanja i dešavanja u Nišu u poslednja 3-4 meseca, nameće se izgleda univerzalni komentar: …. lud, zbunjenog !!!

  4. kako je moguce dobiti dozvolu za upotrebu autobusa koji se proizvode cekicem da prevozeljude na auto putevima to je stvarno naucna fantastikamislim na nis ekspres

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *