Kostićeva ispala u Ašafenburgu

Posle tri sata igre teniserka iz Niša Natalija Kostić izgubila rezultatom 6:7(2:7), 6:2, 7:5 od Argentinke Florensije Molinero u drugom kolu turnira u Ašafenburgu.

Najbolja niška teniserka nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira nagradnog fonda od 25.000 dolara pošto je poražena posle borbene igre od četvrtog nosioca.

U prvom setu obe teniserke su na svoj servis uzele samo po jedan gem. Argentinka je povela sa 5:3, ali je Kostićeva serijom od 3 gema preokrenula i povela sa 6:5. Usledilo je izjednačenje i taj-brejk u kom je posle 2:2 Natalija zaigrala čvršće i napravila seriju od 5:0 čime je osvojila prvi set.

Na početku drugog seta Molinero je uzela odmah dva brejka i osvojila gem na svoj servis čime je povela sa 3:0. Niška teniserka je uspela da uzme gem psole brejka, ali su naredna dva gema opet pripala rivalki. Pri rezultatu 5:2 za Florenciju, Kostićeva je imala priliku za novi brejk, ali je arentinska igračica iskoristila drugu set loptu da izjednači na 1:1 u setovima.

Treći set je doneo neizvesnu borbu. Argentinka je povela sa 4:2, ali je srpska igračica uspela da izjednači. Usledilo je osvajanje po jednog brejka obe teniserke do 5:5. Ipak, trenutno 171. teniserka na svetu je uzela novi brejk i iskoristila prvu brejk loptu na svoj servis.

U četvrtfinalu turnira Molinero će se sastati sa Anom Karolinom Šmidlovom iz Slovačke koja je u drugom kolu savladala Nemicu Kristinu Barois rezultatom 6:4, 6:4.

Natalija je plasmanom u drugo kolo napravila najbolji rezultat na turniru ovog ranga i osvojila 8 bodova za WTA listu koji će joj najverovatnije doneti bolju poziciju. Trenutno je 465. na svetu.

Sledeća prilika za osvajanje novih bodova sedamnaestogodišnja Nišlijka će imati na turniru u Darmštadu nagradnog fonda od 25.000 dolara, ali je prvo očekuju kvalifikacije tokom vikenda.

Published
Categorized as Sport

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *