Poslednja sednica aktuelnog Gradskog veća

Gradsko veće grada Niša koje je u istom sastavu zasedalo od 2008. godine, održalo je poslednji zajednički sastanak.

184. sednica je ujedno i poslednja u ovom sazivu Gradskog veća koje su činili predstavnici Demokratske stranke, SPS-a, PUPS-a i Ujedinjenih regiona Srbije. Ssednici iz opravdanih razloga nisu prisustvovali Srđan Vasković i Miomir Ranđelović.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović, ujedno i predsednik Gradskog veća, istakao je da je u prethodne četiri godine na sednicama ovog tela usvojeno 1.965 tačaka.

– Što je najvažnije povećali smo nivo konkurentnosti grada za dovođenje stranih investitora, zahvaljujem se svima na saradnji u prethodne četiri godine – rekao je Simonović.

Za reč se javio i gradski većnik Žarko Ranković koji smatra da je rad u prethodne četiri godine bio izuzetno uspešan.

– Mi smo svi ovde imali isti cilj, a to je bolji život građana Niša. Mislim da smo u prethodne četiri godine u tome uspeli, ali naravno uvek može bolje. Čini mi se da je urađeno mnogo. Pokrenuto je puno investicionih projekata, izgrađeno puno objekata, i puno toga je urađeno na podizanju imidža grada – zaključio je Ranković.

Još uvek aktuelni gradonačelnik je naglasio da je Gradsko veće u skoro istom sastavu izdržalo ceo mandat, a ono na šta je posebno ponosan jesu jednoglasne odluke. Kako je naglasio to nije bio slučaj samo na desetak sednica.

Gradski većnici imaju zakonski rok od 15 dana da se vrate na svoja radna mesta koja su imali i pre stupanja na dužnost većnika.

Druga zakonska regulativa kaže da gradski većnici imaju mogućnost da, ukoliko se posle isteka mandata ne vrate na svoje stare dužnosti, primaju mesečne zarade i narednih 6 meseci.

Od ukupno devet većnika za sada je jedino izvesno da će tu funkciju i u naredne 4 godine obavljati, jedino Žarko Ranković, član SPS-a.

Boban Mihajlović (DS) i Miroslav Đorđević vratiće se svojim poslovima koje su obavljali pre ove političke funkcije, dok će Milorad Stošić predstavljati PUPS u Skupštini Srbije.

Gradonačelnik i ostali većnici iskoristiće, kako su rekli, zakonskih 15 dana za razmišljanje.

3 comments

  1. A gde će Marina Janković, sekretar Gradskog veća i perjanica DS u Nišu?

    He, he, he…pakuj kofere Marina.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *