Mladi pijanista iz Prokuplja najbolji u Beogradu

Denis Sušica, mladi pijanista Osnovne škole “Kornelije Stanković” iz Prokuplja, osvojio je prvo mesto na ovogodišnjem međunarodnom takmičenju mladih talenata u Beogradu.

Mladi Prokupčanin je osvajanjem prvog mesta u konkurenciji od 61 takmičara opravdao svoj talenat, ali i veliku ljubav prema klasičnoj muzici i klaviru.

– Ovo je velika nagrada za mene i za mog profesora koji je uložio dosta truda i vremena spremajući me za ovo takmičenje. Sa ponosom mogu reći da sam zadovoljan i da će ovakvih nagrada sigurno još biti – rekao je Denis Sušica.

Učenik profesora Danijela Dojčinovića je u Osnovnoj školi “Petar Konjović” oduševio žiri i beogradsku publiku koji su uživali u interpretacijama dvoglasne invencije u a-moll-u, Bahove kompozicije, Debisijevog “Malog crnca” i “Galopa”.

– Konkurencija je bila jaka, imali smo i jednog takmičara iz Engleske, tako da sam prezadovoljan svojim pulenom. Na najbolji način je prezentovao ono što smo do sada radili i nadamo se daljim pobedama – istakao je Dojčinović.

Sušica je nastupom u Beogradu samo nastavio svoj uspeh koji je započeo pre dve nedelje u Novom Sadu osvajanjem drugog mesta u konkurenciji od 33 učesnika iz zemalja Evropske unije i okruženja.

1 comment

  1. Svaka cast dete! Nadam se da ces postici sve ono o cemu drugi sanjaju. Zelim ti uspesnu i sjajnu karijeru.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *