Manje od mesec dana za uređenje Bubnja

Prema projektu radovi na rekonstrukciji spomen parka Bubanj trebalo bi da budu završeni do 15. oktobra. Park su danas obišli predstavnici Opštine Palilula, a zaključak je da se sve odvija po predviđenoj dinamici.

Rekonstruisan amfiteatar, nova sedišta, staze, rekonstruisanu česmu i plato, kao i nove klupe ono je što bi Nišlije trebalo da vide na Bubnju posle 15. oktobra.

Zahvaljujući projekti “CoulTour” Opština Palilula obezbedila je sredstva, a radnici najboljeg ponuđača na tenderu “MD Gradnje” uveliko rade na rekonstrukciji spomen parka.

Prema rečima, prvog čoveka Gradske opštine Palilula Bobana Džunića radovi se odvijaju po utvrđenoj dinamici, a očekuju se i nove donacije.

– Opšti cilj projekta, koji ostvarujemo u partnerstvu sa opštinom Bobov Dol u Bugarskoj je promocija i razvoj kulturnog turizma u prekograničnom regionu kroz unapređenje i modernizaciju infrastrukture dve opštine. Ovim obilaskom i uvidom u stanje radova na terenu želimo da sa izvođačem radova i nadzornim organom sagledamo sve prepreke i dileme koje mogu da utiču na kvalitet i dinamiku radova u spomen parku Bubanj – rekao je Džunić.

Završetkom rekonstrukcije posao na Bubnju nije završen naglašavaju nadležni. Trebalo bi rekonstruisati vodovodnu mrežu, rasvetu i tehničko obezbeđenje, postaviti pokretne toalete, razviti programske sadržaje koji bi privukli posetioce i turiste.

Najvažnije je obezbediti zaštitu i bezbednost objekata u spomen parku i redovno održavanje, jer bi se u suprotnom, kako kažu u Paliluli, vratili na početak priče i neku novu akciju uređenja i rekonstrukcije parka.

Published
Categorized as Kultura Tagged

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *