Leskovac dobio prvu gradsku galeriju

U Leskovcu je otvorena prva gradska galerija koja je sagrađena za manje od mesec dana u centru grada.

Galerija se prostire na oko 200 kvadratnih metara i deo je Narodnog muzeja u Leskovcu.

Povodom početka rada gradske galerije otvorena je izložba slikara Gmitra Obradovića, čija se spomen-ploča nalazi na samom ulazu u galeriju.

O značaju galerije za razvoj kulture u Leskovcu govorila je Marina Ljubisavljević, načelnice Gradske uprave za društvene delatnosti uz ocenu da se na otvaranje galerije čekalo trideset godina.

6 comments

  1. Još jedan genocid nad objektima moderne u Leskovcu. Prvo pozorište, a sad i zgrada muzeja. Zašto neko ne stane ovim ljudima na put jer očigledno ne znaju da i ovakvi objekti imaju svoju arhitektonsku vrednost.

    1. Svakako nema estetsku vrednost mosta u Belom potoku, arhitektonskog čuda koje će generacije studenata izučavati. Leskovac se nada da ćeš otkriti alhemičarsku veštinu kojom ste uspeli da jedan tako impozantan objekat završite u roku koji čak i Mrkonjić može da sanja. Ali, valjda je normalna da kada neko promeni gomilu stranačkih dresova usput zaboravi na struku.

    2. Imenovanjem gradskog arhitekte i osnivanjem Društva arhitekata Leskovca staće se na put uništavanjem graditeljskog nasleđa i teroru laika. Struka struci!

      Most u Belom potoku je prilagođen svojoj funkciji, izuzetnog kvaliteta i završen je brzo i efikasno jer se radi o čeličnoj (prefabrikovanoj) konstrukciji. I treba da se uči od nas, a časove tek počinjemo da držimo.

    3. *uništavanju (Možda sam napravio grešku u kucanju i molim moderatore da to isprave, jer je kontekst sasvim drugačiji)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *