Gejzir u ulici Ivana Milutinovića (video)

Zbog oštećenja vodovodne mreže danas oko 15 sati u ulici Ivana Milutinovića, prema rečima meštana, skoro 40-ak minuta kuljala je voda koja je preplavila celu ulicu.

Prema nezvaničnim informacijama do oštećenja je došlo kada su radnici koji rade na rekonstrukciji ove ulice slučajno zakačili jedan od glavnih ventila koji se nalazi nedaleko od “Azija centra”.

– Kuljalo je kao iz gejzira, a ulica je bila poplavljena celom širinom – kažu meštani.

Voda je došla do samih dvorišta, a radnici koji su sa mašinama već bili na licu mesta brzom reakcijom i nabacivanjem zemlje obezbedili su stanovnicima ovog dela grada suve podrume i suturene.

Meštani kažu da su odmah zvali JKP “Naisus”, ali da su radnici ovog preduzeća stigli nakon 40-ak minuta kada je kuljanje vode i zaustavljeno, zatvarnjem ventila. Na već raskopanoj ulici ostala je velika količina vode.

Vozačima je inače bilo otežano kretanje ulicom Ivana Milutinovića, a bare, ili kako ih meštani zovu jezera, dodatno otežavaju prolaz vozila.

Da nesreća bude veća deo ulice je bio i bez struje u jednom periodu, a kako kažu svakog dana je slično situacija.

– Ako nema vode, ima struje. Ako nema struje, ima vode. Majstori su sada zakačili ventil, juče kabl za struju, a prekjuče su komšiji isekli telefonsku liniju. To je ovde svakodnevica – kaže jedna stanovnica ulice Ivana Milutinovića.

I pored zatvaranja ventila stanovnici ove ulice trenutno imaju vodu.

Novinari Južnih vesti su odmah po dobijanju informacije pozvali portparola niškog Vodovoda Zorana Ignjatovića, ali on u tom trenutku nije imao informacije o havariji u ulici Ivana Milutinovića.

Ipak, potvrdio je da će ekipe odmah izaći na teren ukoliko je kvar prijavljen kol centru.

Podsetimo, u toku je rekonstrukcija ove ulice u delu od raskrsnice kod Stočnog trga do Medoševca.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *