Zabranjen parking kod hale Čair

Bez prethodnih najava, policija je danas paukom odnosila automobile sa parkinga kod hale Čair, zbog priprema za košarkašku utakmicu koja se igra večeras.

Oko 13 sati postavljena je žuta traka kojom je označeno da je parkiranje zabranjeno, a pauk je počeo da odnosi kola koja su tu bila parkirana sasvim propisno.

Osim toga, u jednom trenutku kola koja su bila kod restorana Stadion, nisu mogla da napuste park Čair jer policija nije dozvoljavala prolaz.

Naime, pored nekadašnjeg “Centroturist” hotela su stajali policajci koji nisu dopuštali da kola prođu tuda. Policijac je upućivao vozila da prođu pored stadiona i sportskog dispanzera, ali tamo nije bilo moguće provući se zbog parkiranih kamiona i radova na stadionu.

Ni druga ponuđena opcija nije bila izvodljiva.

– Pored bazena, pa skrenite desno i izađete na ulicu kod Biroa za zapošljavanje – rekao je policajac.

Međutim, tim putem nije bilo moguće otići jer su deo puta kroz park asfaltirali radnici i nije moglo da se prođe.

Ranije su postavljene šipke koje zabranjuju ulaz u park pored terena FK Železničar kraj pruge, pa ni taj put nije bio u opticaju. Novinar Južnih vesti, koji se zatekao tamo zbog posla, vratio se do policajca i posle rasprave pronađeno je rešenje.

– Policijac prvo nije dozvolio da prođemo pored hale Čair, ali je posle našeg kruženja i objašnjenja da ne postoji drugi izlaz, dobio je dozvolu od šefa da nas propusti – rekla je Ljubica Stojanović, novinar Južnih vesti.

Međutim, na parkingu kod restorana Stadion bilo je još automobila, pa nije poznato da li su i kako oni izašli.

U Parking servisu rekli su da to nema veze sa njima i da oni i inače smeju da koriste “pauka” isključivo po nalogu policije.

Nažalost, u Saobraćajnoj nismo uspeli da dobijemo odgovore na brojna pitanja jer, kako nam je rečeno, niko od starešina nije tu.

Tako za sada ostaje nepoznato zbog čega javnost nije bila obaveštena da će oko hale Čair biti zabranjen parking, gde vlasnici odnetih automobila mogu da ih preuzmu i da li će za tu “uslugu” platiti.

1 comment

  1. Svi ti “policajci”treba da dobiju otkay. Daj boye neko od njih da procita ovo i da stave prst na celo. SRAMOTA! Prvo se obaveste ljudi…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *