Stadion još nije dobio dozvolu

Komesar za bezbednost posle obilaska stadiona Čair rekao da nema još zvanične dozvole da se u subotu, 15. septembra odigra fudbalski meč između Radničkog i Smedereva jer treba da se ispune još neki uslovi.

Stadion Čair danas je obišao komesar za bezbednost Zajednice Superlige Svetislav Radosavljević u društvu uprave Radničkog. Radosavljević je obišao svlačionice ispod istčne tribine u kojim bi trebalo da se spremaju domaći i gostujući fudbaleri, kao i sudije. Potom je obišao i ceo stadion, a na kraju istakao da stadion ne može da dobije dozvolu za odigravanje utakmice ukoliko ne ispuni uslove za bezbednost.

– Da bi se igrala utakmica bitno je da Radnički obezbedi sve uslove koji se tiču bezbednosti. Ima mnogo uslova, osnovni su da se zatvori istočna tribina zbog bezbedsnoti – rekao je Svetislav Radosavljević, komesar za bezbednost Zajednice Superlige.

Što se tiče broja mesta, stadion Čair to ispunjava. Minimum koji je potreban za superligaški meč je 3.000 sedećih mesta, a na stadionu već ima 4.300 mesta na jugu, 2.200 na zapadu i treba da se postavi 4.100 stolica na severu.

– Želja je i Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superlige da se igra u Nišu. Nadamo se da će Radnički dobiti dozvolu da se igra utakmica u subotu. Bez 3 atesta neće biti dozvole za igranj, to je sigurno – dodao je Radosavljević.

Zajednica Superlige i Fudbalski savez Srbije traže 3 atesta i to za elektro-instalacije, gromobrane i protiv-požarnu zaštitu. Slavoljub Vlajković, predsednik Radničkog, rekao je da će on potpisati odgovornost da će utakmica biti organizovana sa najvećim merama opreza.

– Staviću potpis da se garantuje da će utakmica biti odrađena na visokom nivou. Nadam se pozitivnom odgovoru. Zaštitili smo objekat, struja treba da se uvede, završene su svlačionice. Zahvaljujemo se Fudbalskom savezu i Zajednici Superlige što se trude da nam pomognu. Izvođači su obećali da će sve biti spremno za početak utakmice – rekao je Slavoljub Vlajković, predsednik Radničkog.

Konačnu odluku komesar za bezbednost bi trebalo da donese u subotu, pred početak meča. U Radničkom se nadaju pozitvnom odgovoru, kao i u celom gradu jer je interesovanje za utakmicu veliko. Karte će biti u prodaji od sutra, a poseban tekst o tome je ovde.

Published
Categorized as Sport

17 comments

  1. Ama dajte dozvolu koji vam je… Nemojte da se igrate vise ovoliki grad da ne moze da se odigra obicna utakmica. Kakav poyar kakvi bakraci. DOZVOLA SMESTA DA MERAKLIJE NE INTERVENISU!!!

  2. Ajmo svi u subotu da pokazemo kako nislije-meraklije fer i korektno navijaju bez ikakvih incidenata, i da takvim navijanjem pomognemo nasem Realu da pokupi sva tri boda na novom Cairu! Napred Radnicki!!!!!!!!!

  3. Samo neka mi neko objasni, zašto su radovi na stadionu totalno obustavljeni od kada je konstituisana nova skupština do izbora Direkcije za nadzor (dva meseca)?

  4. Konačnu odluku komesar za bezbednost bi trebalo da donese u subotu, pred početak meča.

    Ne razumem, ako se ne odobri, da se svi spakujemo i odemo…? Ko koga zavlaci ovde?

  5. Ovo je stvarno bezobrazluk prema niskoj publici.Kakva je logika da se konacna ocena o tome dal je stadion spreman il ne,daje na dan utakmice?sta treba da rade ljudi,kupe karte,dodju pred stadion,i oni im kazu,e nemoze da udjete ne igra se mec,komesar nije dao dozvolu?stvarno je ovo velika sramota za srpski savez!

  6. “Konačnu odluku komesar za bezbednost bi trebalo da donese u subotu, pred početak meča.”
    A ako ne odobri gde ce onda igrati svi trk na livadu.Sta rade bre ovi ljudi.

    1. Ma igrace se na Cairu 100%.Ko je taj sto ce da izadje pred pun stadion i da kaze ajde kuci nema utakmica??
      Nema nista od toga,stavice ih pred svrsen cin i ima da se igra i bez sruje i gromobrana…

  7. Nije mi jasno zasto svi pljujete komesara za bezbednost. Hajde da pogledamo u sopstveno dvoriste i njega ocistimo. Onaj Vlajkovic je trebao da obezbedi da se stvore uslovi, a ne da on svojim potpisom garantuje da ce sve biti u redu. Ko je on da garantuje i cime garantuje. danas sam bio na stadionu i da budemo iskreni niko ozbiljan nebi dao dozvolu da se tamo igra utakmica, a to je sramota za Nis, a ne za nekoga drugog.

  8. Utakmica ce se verovatno igrati na Cairu, sredice se to, ali nije lepo da se ljubitelji fudbala na taj nacin zavlace, jer svi znamo koliko smo cekali utakmicu na novom Cairu… I nije mi jasno kako se prodaju karte ili ce poceti prodaja kad nije stadion u funkciji (tj nisu ispunjeni uslovi)?
    Iskreno se nadam da ce se sve srediti i konacno doci sve na svoje mesto.
    Vidimo se na Cairu Nislije!

  9. Ma ljudi samo opusteno,utakmica se 99% igra na Cairu,to je rekao i komesar,potrebno je da se uvede struja,a to ne moze da se uradi dok traju radovi,tako da ce to da se uradi u petak i utakmica ce se igrati u subotu na Cairu. Dakle,svi na Cair!!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *