Sara Božić prvak Srbije

Na Prvenstvu Srbije za seniore do 23 godine džudisti Kinezisa iz Niša osvojili su 4 medalje, dok su džudisti Niša uzeli tri medalje.

Najuspešniji predstavnik niškog džudoa bila je Sara Božić iz Kinezisa koja je osvojila titulu prvaka Srbije za seniore do 23 godine u kategoriji do 57kg.

I njeni saborci iz Džudo kluba Kinezis su bili uspešni.

U kategoriji do 66kg Dejan Tomac je vicešampion Srbije.

Kinezis ima i dve bronzane medalje i to Nikole Lemića (do 66kg) i Lazara Aleksića (do 81kg).

(/slika2)

Uspeha su imali i džudisti kluba Niš. Milica Stanković je u kategoriji do 52kg osvojila srebrnu medalju.

Dve bronzane medalje osvojili su Milan Jović (do 60kg) i Aleksandra Momčilović (do 57 kg).

Published
Categorized as Sport

4 comments

  1. Meni, kao starom džudisti, ovo je najlepša muzika. Sari Božić, Dejanu Tomcu, Nikoli Lemiću, Lazaru Aleksiću, Milici Stanković, Milanu Joviću i Aleksandri Momčilović šaljem velike čestitke i najbolje želje.

  2. Sve pohvale sportskoj redakciji “Juznih vesti” koja nas izvestava o uspesima nasih dzudista iz Nisa. Zahvaljujuci njima saznao sam za nasu mladu dzudistkinju Aleksandru Momcilovic, ali ne na osnovu pompeznih naslova, vec na osnovu stalne prisutnosti njenog imena u vasim rubrikama i postignutih uspeha. Saznao sam da ona radi u kategoriji -52kg, te da je bronzanu medalju, na ovom takmicenju, osvojila u toj kategoriji i to sa samo 15 godina. Uz to, u ovoj godini, postigla je sledece rezultate: prvo mesto na kadetskom prvenstvu drzave (uzrast -17 godina), prvo mesto na juniorskom prvenstvu drzave (uzrast -19 godina), prvo mesto na Olimpijadi skolske omladine Srbije, ucesnik Evropskog prvenstva za kadete u Baru, trece mesto na Balkanskom sampionatu za kadete u Rumuniji (Izvor: sportska rubrika “Juznih vesti” i zvanicni sajt Judo Saveza Srbije). Misljenja sam da za jednog ovako mladog, a uspesnog sportistu, u vasoj sportskoj rubrici treba da dobije vise prostora.

  3. Cestitam svim nasim osvajacima medalja, a posebne pohvale za Aleksandru Momcilovic, najmladjeg, a najtrofejnijeg dzudistu u Nisu. Ovi mladi ljudi su najbolja investicija u koje treba da ulazu grad Nis i drzava Srbija.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *