Promocija Olimpijade u Nišu

Već drugu nedelju za redom Olimpijske igre se promovišu u Nišu. I to na dva mesta. Na keju nedaleko od spomenika Šabanu Bajramoviću i u Čairu.

Promocija u organizaciji kompanije Telenor traje ukupno 5 nedelja. Svakog četvrtka, petka i subote u periodu od 9 do 21 čas Nišlije mogu da se oprobaju u sprintu, skoku u dalj ili streljaštvu.

Na Keju 29. decembar postavljena je tartan atletska staza dužine 30 metara sa pravim startnim blokovima. Prema rečima atletskog trenera Vladimira Živkovića, koji je ujedno i promoter OI u Nišu, svako ko želi na ovoj stazi može da se oproba u sprinterskoj disciplini.

Kako kaže Vladimir, najveće interesovanje za sprint pokazala su deca.

– Imamo veliki broj građana i mlađih i starijih, čak i penzionera. Bio je i jedan čovek, rekao bih da ima pedesetak godina koji se i ranije bavio atletikom. On je trčao sa decom, zajednički smo im pokazivali neke osnove sprinta. Svaki prolaznik može da proba i uz moju pomoć da vidi kako se pravilno izlazi sa startnih blokova – rekao je Živković.

On je naglasio da Kej 29. decembra nije jedino mesto na kome se u Nišu promovišu Olimpijske igre.

– U Čairu je postavljeno skakalište za skok u dalj, a nedaleko odatle postavljeno je streljaštvo. Tamo su isto sportisti i treneri iz tih disciplina koji će pomoći svakom zainteresovanom Nišliji – zaključio je Vladimir.

Svi oni koji se do sada nisu oprobali u ovim sportskim disciplinama imaće priliku to da urade svagog četvrtka, petka i subote u naredne tri nedelje. Svakog “olimpijca” iz Niša čeka mala nagrada.

Published
Categorized as Sport

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *