Niški Radnički licencirao 24 fudbalera

Prelazni rok u Superligi je završen, Radnički na spisku ima 24 fudbalera. U klub bi trebalo da stignu Saša Stojanović, Dalibor MItrović i dvadesetogodišnji Kamerunac Noe Ačile Kvin Amban.

Završen je prelazni rok u fudbalskoj Superligi, klubovi su završili sa pregovorima, transferima i kreiranjem timova. Spiskovi licenciranih igrača su predati, a iz niškog kluba poslata je lista sa 24 imena. To izgleda nije konačno jer je moguće licencirati igrače ako ima slobodnog mesta.

Na spisku nema Saše Stojanovića koji je najavljen za veliko pojačanje kluba, ali verujemo da će dobiti mogućnost da pomogne Radničkom već protiv Smedereva 15. septembra. Saša Stojanović (29), ofanzivni vezni igrač, dolazi iz Etnikosa, a pre toga je igrao u Hapoelu iz Haife, Arisu, Rozendalu, Ajndhovenu i PSV-u.

– Nismo imali kvalitetne uslove u prelaznom roku da uradimo kako smo hteli. Želja nam je bila da sačuvamo “kostur” tima sastavljen od igrača koje smo procenili da mogu da se nametnu – rekao je Aleksandar Ilić, trener Radničkog.

U Niš je stigao i Aleksandar Bajevski (32), reprezentativac Makedonije. Ovaj napadač karijeru je počeo u Vardaru odakle je pošle otišao u OFK Beograd. Prošle sezone igrao je u Indoneziji gde je nastupao za ekipu Pelite.

– Do 15. septembra stiže i Dalibor Mitrović. Iz Kameruna dolazi Kvin Amdan Noe Ačile, štoper – kazao je Aleksandar Ilić.

Dalibor Mitrović (34) je počeo karijeru u niškom Radničkom, potom je otišao u Briž (Belgija). pa u belgijske klubove Vesterlo i Sent Truden. Vratio se u Srbiju 2003. godine i igrao u Radu. Ovaj napadač je zatim bio u francuskom Ajačiju i rumunskom Argesu. Nakon toga vratio se u Rad, pa je usledilo igranje u Song Lamu u Vijetnamu, Brantfordu i London Sitiju u Kanadi.

 

 

 

Kamerunac Kvin Amdan Noe Ačile (22) igra na poziciji štopera, a u Niš stiže iz kluba Koton Sport iz Kameruna. Ovaj klub je prošle godine osvojio titulu prvaka države, a Koton Sport je najuspešniji fudbalski klub u Kamerunu. 

Na spisku je i Ivan Milenković kom je u petak, 31. avgusta saopteno da se ne računa na njega. Poslednjeg dana prelaznog roka Ivanu Milenkoviću i Jovanu Jovanoviću je saopšteno da ne računaju na njih. Milenković je ostao da trenira sa ekipom, dok je Jovanović otišao u Slogu iz Kraljeva. 

– Imamo još jedno mesto prazno, nismo sve završili. Moramo da gradimo ekipu koja može da odgovori na naše potrebe – istakao je Aleksandar Ilić.

Na spisku ima 24 fudbalera, a moguće je licencirati 25 imena. Kako saznajemo, na spisku neće više biti Ivana MIlenkovića, Nenada Stamenkovića i mladog Mladena Petrovića. Njihove pozicije bi trebalo da zuazmu Saša Stojanović, Dalibor Mitrović i Kamerunac Kvin Amdan Noe Ačile.

Priliku da vidimo pojačanja imaćemo, najverovatnije na Čairu, kada 15. septembra Radnički dočekuje Smederevo.

Published
Categorized as Sport

26 comments

  1. Pa na transver marketu 10igraca su onda visak Nema ni Radosavljevića,Mitića,Milutina,Simova…. A sta je onda sa njima ako zna neko da mi odg…. I da li se zna neki sponzor Radnickog?

    1. Радосављевић је отишо још зимус док смо били у ПЛС, Милутин се мачује са Јагодином и има неке велике проблеме с њима, клуб је рачунао озбиљно на њега али није успео да узме папире. Симче је дуго повређен, имао је и операцију, мислим да је у клубу, нисам сигуран, али не знам да ли тренира. За Чакара не знам, као ни за спонзоре.

    2. Simov je operisao ukrstene ligamente i pitanje je da li ce moci da igra do kraja polusezone. Tek je danas poceo da trckara. Cakar je otisao iz kluba. Sponzora jos uvek nema, To sto daju Vlajkovic, Ilic, Bankovic i Purko to je to. Valjda ce i grad da uplati nesto ali kada ne zna se.

    1. koliko li ce ovaj samo penala da nam napravi??!!….auuuu…..ovo je komedija od njihovog fudbala…..biju se ko manijaci,mada se nadam da nesto vredi….

  2. Sta je sa Simcetom stvarno? Mnogo bi znacio.
    Nek neko pita vise ove iz kluba, sta je sa omladinskom skolom? Da li je moguce da niko ne brine o tim momcima, o buducnosti kluba, zato dovodimo neke skart igrace, a nasi su po selima ili rastrkani po klubovima iz superlige.

    1. Vraceni su svi oni na koje se racuna da mogu da odgovore superligaskim zahtevima. Dovedena su dobra pojacanja i za par kola igrace Radnicki veliku ulogu u ligi. Omladinska skola je pre nekoliko godina na predlog tadasnjih strucnjaka odvojena od kluba i funkcionise posebno.

  3. СУБОТА 15.9.
    РАДНИЧКИ НИШ – Смедерево
    Напунимо трибине !
    СВИ НА ЧАИР!
    Да им покажемо “Куде је тај Ниш” !

  4. Dajte ljuD kazi te mi kako radnicki ima umbro plavi a adidas crveni dres ?To znaci da mi i nemamo ugovor sa adidasom?Totalno neozbiljno D.Srem ima jomu lepe dresove Vojvodina i Kragujevac isto dok Jagodina i Pazar Naai … Pa nek potpisu sa nekim manjim brendom a da makar vode racuna!

    1. Cekaju Beneton da krene sa radom. 😀
      Realno je smesno sto nemaju normalne dresove, al’ jbg. Vazno je da igraju srcem. 🙂

    2. Slazem se sa tobom treba nam tehnicki spozor koji ce obezbediti kopletnu opremu,nemamo mi ugovor sa adidasom nego smo kupili 22 kopleta nakacili grm i natpise.Tako ne rade ozbiljni kubovi pogotovo je bitno da imamo generalnog spozora nadam se da uprava sa precednikom na celu radi na tome i ocekujem uskoro neko obavestenje povodom toga ako zeliti iole ozbiljan klub!

    3. Ma kakav ugovor sa adidasom, dresovi su kupljeni u butiku. Verovatno nisu bili plavi adidas pa uzeli umbro. 😀 I meni nije jasno kako ne mogu da imaju nekog zvaničnog dobavljača sportske opreme, bilo kog.

    4. Potpisan je ugovor izgleda sa Francuskom firmom Patrik. Polako ljudi nemogu ova cetiri coveka sve da postignu. Najveci teret podnosi Aca Ilic i najvise vuce klub napred. Ostali prate koliko mogu.

    5. Od sledece utakmice pa nadalje igrace u opremi Patrick.Plavu garnituru Umbro su nosili protiv zvezde zednji put(ista je zavrsila u publici).Samo opusteno Moki,stize oprema za sve kategorije.

  5. Simov je operisao prednji ukrsteni ligament pre nekoliko meseci. Za sada trenira individualno, a verovatno c e konkurisati za tim u sledecem delu sezone.

  6. Pod broj 1:
    Zna te li ko je Da;obor Mitrovic i sta je uredeo sa svetinjom tj dresom Radnickog pre desetak godina ?
    Br 2 :
    Gde je Vaske na spisku i zasto njega nema ?

  7. radnicki ce imati jako dobru ekipu…ekipu za evropu…na transfermarktu Lukic Nikola vredi 250.000 evra…a vredece puno vise…pogledajte na yu tubu kako decko igra,///

    1. Videh za vasketa da je tu sad…
      A sto se Dace tice on je u jednoj sezoni pre vise od 10 god dog je igrao za radnicki nezadovoljan bacio dres na zemljui nezadovoljan nekom odlukom trenera i sutnuo ga…
      Nakon toga je bio suspendovan i naravno izvizdan od nas meraklija.
      Posle toga jos jednom je nosio dres fk radnickog ali na oprastajoj utakmici Piksija na cairu kad je takodje bio izvizdan….
      Neke stvari se ne mogu zaboraviti tako lako….

  8. Dok je igrao za radnicki pre vise od 10 god bacio je dres na zemlju i pregazio ga nezadovoljan odlukom trenera da ga zameni koliko se ja secam. Posle toga je bio suspendovan.
    Nakon toga nosio je dres radnickog na Pixijevoj oprastajnoj utakmici ali ga je publika ispratila zvizducima…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *