Izložba fotografija Radničkog u Nišu

U Evropskom kutku u Nišu od 24. do 27. septembra biće održana izložba fotografija “Real sa Nišave” gde će biti predstavljena istorija ovog niškog fudbalskog kluba.

Izložbu “Real sa Nišave” sprovodi Akademski Odred uz podršku Resurs centra “ProAktiv”, u okviru programa “MLADI SU ZAKON – Nišavski okrug”, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Otvaranje izložbe je u ponedeljak, 24. septembra od 18:30h u Evropskom kutku u centru Niša (Obrenovićeva broj 38), a svi zainteresovani će moći da pogledaju izložbu do četvrtka, 27. septembra. Evropski kutak će biti otvoren od utorka do četvrtka od 12h do 20h.

Cilj izložbe je da se prikažu slavna vremena fudbalskog kluba Radnički iz Niša i njegova celokupna istorija.

– Odlučili smo se da napravimo izložbu pošto Radnički slavi skoro 90 godina postojanja, imao je promociju u Superligi posle 9 godina, prošlo je 50 godina od prvog plasmana u Prvu ligu i 30 godina od igranja u polufinalu Kupa UEFA – rekao je Zlatko Stojanović, predstavnik navijačke grupe Meraklije.

Na izložbi ce biti predstavljena retrospektiva slika iz skoro 90 godina duge istorije niškog kluba.

– Oko 30 fotografija će biti na izložbi, nekoliko panoa. Fokus će biti na ova tri važna događaja. Naš cilj je da pokažemo mladima Radnički i celu istoriju – dodao je Zlatko Stojanović.

Akademski odred je neformalna omladinska grupa koja je nastala tokom 2011. godine u okviru navijačke grupe Meraklije iz Niša, koja podržava Fudbalski klub Radnički Niš.

Published
Categorized as Sport

2 comments

  1. Пуна подршка за момке, и људе који ово раде! Да се види какав драгуљ имамо у граду.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *