Đuričković: “Možda se nekad vratim na Čair”

Nekadašnji omladinac niškog Radničkog Petar Đuričković otišao je na pozajmicu iz Zvezde u kragujevački Radnički, a ističe da nije bilo pregovora da se vrati na Čair.

Petar Đuričković je samo jedan od mnogih primera koji su prošli školu fudbala niškog Radničkog, nosili dres omladinaca, sanjali o prvom timu, ali su pre toga otišli iz Niša. Fudbalski talenti niču svakodnevno u Nišu, ali mali broj njih dođe do seniorske ekipe Radničkog jer pre toga ih “preuzmu” klubovi iz drugih gradova, pre svih Partizan, Crvena zvezda i drugi…

Đuričković je rođen 1991. godine, a fudbalom je počeo da se bavi 1998. godine u Radničkom gde je proveo narednih 10 godina. Za mlađe kategorije niškog kluba odigrao je 215 utakmica i dao je 159 golova. Do prvog tima nije stigao jer je januara 2009. godine prešao u Zvezdine omladince. Ipak, novu sezonu počeće u dresu Radničkog, ali kragujevačkog.

Razgovora o povratku u Niš nije bilo…

– Nije bilo nikakvih pregovora u ovom prelaznom roku i trenutno ne razmišljam o tome. Ne isključujem mogućnost da se jednog dana opet vratim na Čair, ali u skorije vreme sigurno ne – rekao je Petar Đuričković za Južne vesti.

Đuričković je otišao u Kragujevac na pozajmicu iz Zvezde.

– Trenutno razmišljam o tome da zaigram u Zvezdi standardno – istakao je Petar.

Mladi fudbaler sredine terena je na pozajmici u Radničkom narednih šest meseci.

– Očekujem da imam kontinuitet igara i što veću minutažu jer mislim da je to najbitnije za svakog mladog igrača. Siguran sam da će mi ova pozajmica pomoći da još više napredujem i smatram da je Kragujevac pravi izbor – kazao je Petar Đuričković na kraju razgovora za Južne vesti.

Kragujevački Radnički završio je sezonu na 6. mestu Superlige, a pripreme je počeo 27. juna.

Published
Categorized as Sport

7 comments

  1. Da cestitam Radnickom iz Nisa sto je izgubio ovakvog igraca i to nije jedinstven slucaj, gde su ti trenerski strucnjaci i uprava Radnickog. Cela uprava treba da ode.

  2. u,bre,ajde da objavimo sportski dan zalosti,sto ti radnicki nije u planovima!pa ako si tolko dobar,sto te propala c.zvezda posla na pozajmicu?

  3. ne treba nam nista iz zvezde i partizana , nije real iz nisa sabirni centar!!!!!!!!!!
    NIJE BITNO KOJA LIGA BITNO JE DA REAL IGRA

  4. Lupate gluposti, a nemate pojma kako igra decko, niste nikad ni culi za njega… Aj videcemo koji ce to majstori i kako igrati u Radnickom, vrlo brzo.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *