Uspešan koncert Osvajača u Nišu

Sinoć su u klubu Juridicum, pred nešto više od tri stotine Nišlija ali i gostiju iz okoline, nastupili popularni kragujevački rokeri „Osvajači“. Nakon što je uz podršku lokalnog benda „Puls“ oko 21h otpočelo rokenrol veče, Osvajači su do ponoći prezentovali svoj dosadašnji rad.

Kombinujući stare hitove sa pesmama kojima tek sledi put u javnost Kragujevčani su pokazali da, iako su izvestan period proveli lutajući po alternativnim žanrovima, ipak imaju sluha za izvorni hard rok.

Na repertoaru su se našle poznate pesme poput „Krv i led“ „Duša kad izneveri“ „Gde da pobegnem“ a Nišlije su na bisu čule i pesmu „S kim čekaš dan“.  Na ovom koncertu su izostale pesme, koje su po mišljenju mnogih bacile negativnu senku na rad ovog benda, kao što je pesma „Vino crveno“.

Video sam da ima dosta ljudi koji nisu iz andergraund priče, a ipak su došli da slušaju Osvajače. Mislim da su očekivali da će zasvirati nešto od City records izdanja. Ipak nije bilo tako, i to mi se svidja. Čini mi se da je koncert za nijansu bio slabiji nego pre dve i po godine kada su Osvajači poslednji put bili u Nišu. Posebno bih pohvalio bend Puls koji u svom standardnom maniru pokazao superiornost. Izjavio je za Južne vesti Ivan Pantić, jedan od posetilaca koncerta.

Već uigran u postavu Osvajača, briljirao je i Bane Jelić koji je svojim solažama oduševio nišku publiku.

Grupu su 1990. godine osnovali pevač Zvonko Pantović Čipi, gitarista Dragan Urošević, klavijaturista Nebojša Jakovljević i bubnjar Miša Raca. Poslednji put Osvajači su u Nišu nastupali u aprilu 2010. godine  i po mišljenjima mnogih interesantni su različitim profilima niške publike.

Klub Juridicum još jednom se pokazao kao adekvatan prostor za organizovanje ovakvog tipa koncerata.

Published
Categorized as Kultura

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *