Nišvil dobio “bubu”

Od pre mesec dana na ulicama Niša građani mogu da vide zanimljiv auto “Nišvila”, a kako kažu u upravi ovog festivala ovo je njihovo prvo zvanično službeno vozilo.

Reč je o autu marke “Folksvagen buba” na kome su slike poznatih muzičara sa koncerata koji su održali na Nišvilu prethodnih godina.

– Ovo nam je ujedno i veliki pokretni reklamni pano, a pošto smo želeli da imamo zvanično vozilo kao svetski festivali došli smo na ovu ideju. Ovo je i jedna vrsta poziva sponzorima koji žele da podrže festival i naprave nešto zanimljivo – kaže Ivan Blagojević, direktor festivala.

Nišvil buba je `68. godište, a na slikama su Solomon Burke, Čiko Friman, Džon Patituči, Grejs Keli, kao i bendovi i orkestri koji su bili u Nišu prehodnih godina.

Prema Blagojevićevim rečima, u planu je da preko Fejsbuka bude organizovana nagradna igra za ljubitelje festivala, a najbolji će imati prilike da u probnoj vožnji prođu Nišvil bubom kroz grad.

Takođe, postoji mogućnost da naredne godine ovaj auto obiđe gradove na jugu Srbije u kojima će biti organizovani promo koncerti festivala.

2 comments

  1. Ko zeli tu bubu moze da vidi u Visegradskoj ulici (kod PMF-a) kad od PMF-a krene prema OS Branko Miljkovic (predje se most preko Gabrovacke reke). Ja svaki dan prolazim pored nje i uvek mi je zanimljiva za gledanje. Svaka cast za ideju 🙂

  2. Sad bi ovim kolima mogli da se odvezu do nekog ozbiljnijeg dizajnera da im malo sredi vizuelni identitet.

    CrnjaKojiJePoljubioRinglu likes this.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *