Mladi talenti iz Raniluga na koloniji u Sićevu

Osnovci škole “Veljko Dugošević” iz Raniluga na Kosovu učesnici su Dečije umetničke kolonije koja ovih dana traje u Sićevu.

Ovo je deveta kolonija, na kojoj učestvuje 10 najtalentovanijih učenika iz različitih umetničkih oblasti.

Ovi mladi talenti biće u Sićevu do nedelje, a kažu da im se mesto najviše dopalo zbog čistog vazduha i lepe prirode.

– Kolonija je zamišljena kao niz radionica sa akcentom na likovnu. Njihovi radovi, kasnije ostaju nama i biće objavljeni u objedinjenom izdanju – objasnila je Jelena Stojiljković Savić, PR NKC-a.

Deca učesnici kolonije mogu da se opredele za muzičku radionicu Snežane Spasić, glumačku ragionicu Ivane Nedović, likovnu radionicu Nikole Milovanovića ili radionicu poezije Violete Jović i Bilje Stanojević.

Profesori angažovani na likovnim radionicama kažu da su prijatno iznenađeni ovogodišnjim talentima.

– Ovo je najtalentovanija grupa sa kojom smo se sreli tokom svih 9 kolonija – rekao je Nikola Milovanović, jedan od umetnika koji radi sa decom.

Kao i ranijih godina, organizator kolonije je Niški kulturni centar, ali kako kažu, ove godine pomoć Ministarstva kulture sa kojim su ranije sarađivali je izostala.

– Kroz razne konkurse i knjige koje objavljujemo trudimo se da i kasnije afirmišemo rad ove talentovane dece – dodala je Jelena Stojiljković Savić.

Iako se deci Niš dopao i kažu da bi voleli da žive u njemu, ipak svog zavičaja Raniluga nikad se u potpunosti ne bi odrekli.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *