Dodeljene nagrade čitalačkim talentima

Pobednicima konkursa “Ja imam talenat-talenat za čitanje” tokom vikenda su dodeljene nagrade u Odeljenju knjige za decu Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” u Nišu.

U ceremoniji dodele nagrada učestvovala su deca, roditelji, učitelji, profesori, predstavnici osnovnih škola iz Niša, predstavnici “Vukove zadužbine”, zavičajni pesnici, predstavnici žirija i zaposleni u biblioteci.

Organizatori kažu da je manifestacija opravdala svoj cilj, da je približila deci knjigu i animirala ih da aktivno dožive i uvežbavaju učešće u kulturnom životu.

– Ovaj konkurs je dokazao da deca najviše uživaju u detinjstvu kroz učenje i zabavu. Zainteresovanost roditelja, prosvetnih radnika i Biblioteke za rad sa decom i za dečje stvaralaštvo potvrdila je da uspeh ne izostaje ako se objedini iskustvo mladosti i zrelosti – kažu u biblioteci.

Konkurs “Ja imam talenat – talenat za čitanje” objavljen je 9. januara, a završen 1. maja.

Prema rečima organizatora, preko stotinu mladih čitalaca od predškolskog uzrasta do osmog razreda osnovne škole prijavilo se na konkurs, a najboljima su dodeljene su medalje, diplome i druge nagrade.

U programu dodele nagrada učestvovali su pesnik Srđan Živković, mladi pesnici iz pesničkog kluba “Vatra i život”, učenici škola “Branko Miljković”, “Radoje Domanović”, “Ćele Kula”, “Učitelj Tasa”, “Vožd Karađorđe” i “Čegar”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *