Danas Sajam zanata u Nišu

Drugi Sajam zanatstva počeo je u dvorištu restorana “Sinđelić” u Nišu i biće otvoren do 18h.

Svoje proizvode predstavlja više od 40 preduzetnika i zanatlija iz Prokuplja, Knjaževca, Zaječara, Niša i Republike Srpske.

– Želeli smo da privučemo mlade i da ih ovim sajmom zainteresujemo da se bave zanatima. Popodne očekujemo veću gužvu. Dobra stvar je što i sami preduzetnici dođu da vide novitete i da se upoznaju sa kolegama, a ponekad i dogovore posao – rekao je Srećko Dokić, predsednik “Unije zanatlija i preduzetnika”.

Posetioci na štandovima mogu videti unikatne ručno pravljene odevne prednete, nakit, ukrasno posuđe, suvenire među kojima su liciderska srca i magnetići. Većina ovih ručnih radova je i na prodaju.

– Mi smo tek skoro počeli da pravimo suvenire i licidarska srca i ovo je dobar način da se predstavimo građanima i budemo vidljivi u javnosti – kaže jedan od izlagača.

Pored toga na sajmu su predstavljeni i proizviđaći alata, gelendera i ograda.

Dokić je dodao da i sama Unija, koja okuplja zanatlije i preduzetnike, često organizuje prekvalifikacije i dokvalifikacije kako bi se zanati što duže održali.

Sajam je organizovala “Unija zanatlija i preduzetnika Južni region Srbije” u saradnj sa opštinom Pantelej, gradom  i Regionalnom privrednom komorom Niš.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *