Završeno renoviranje sale Šivara

Renovirani Sportski centar Šivara je svečano otvoren, a za sada, velika sala je namenjena samo vojnim licima.

Niš je dobio još jedan sportski objekat. Dugo godina ruinirana sala Šivara renovirana je i svečano otvorena.

– Šivara je ranije bila pod rukovodstvom raznih jedinica, ali naša jedinica od 1. septembra je zvanično preuzela vojni kompleks. Radovi su trajali do 10. novembra – rekao je poručnik Predrag Milićević, referent za odnose sa javnošću 3. brigade Kopnene vojske.

Kako kaže Milićević, bilo je angažovano 55 lica, 600 radnih sati i oko 950.000 dinara je potrošeno za renoviranje. Za sada, sala je namenjena samo vojnim licima.

– Osnovna namena sportskog centra Šivara je za potrebe vojnih jedinica. Velika sala je za sada samo za to namenjena, ali u narednom periodu verovatno će biti izdavana civilima. Čekamo tu odlluku ministra odbrane, kako on to bude odlučio. Ali mala sala u okviru sportskog centra je trenutno iznajmljena Gimnastičkom klubu Niš koji već tu mesecima vežba – dodao je Milićević.

Oko 300.000 dinara u narednom periodu biće uloženo za proširenje te male sale i za stvaranje još boljih uslova za njihvo vežbanje, dodao je Milićević.

– Mnogo nam je pomogao Grad Niš, pre svega gradonačelnik i direktor sportskog centra Čair koji su nam donirali onaj parket koji je ranije bio u Čairu – istakao je poručnik Milićević.

Oko 800 kvadrata parketa i stolica za tribine je prebačeno iz hale Čair, tako da sada sportski centar ima oko 600 sedećih mesta.

Čekamo odluku, pa će najverovatnije to biti i za civile… Uglavnom, mala sala je za sada jedina koju koristi civilni Gimnastički klub Niš.

Published
Categorized as Društvo

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *