Večeras počinju Filmski

Ovogodišnji 47. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma biće otvoren od 20:30h na Letnjoj pozornici u Nišu, a očekuje se da će svečanosti otvaranja prisustvovati veći broj glumaca.

Nakon prijema kod gradonačelnika koj je najavljen za 19:30h, organizovan je i defile glumaca crvenim tepihom. Na otvaranju festivala publici se pokloni najveći broj glumaca, pa se očekuje da će i večeras biti tako.

Film koji će otvoriti festival je “Šešir provesora Koste Vujića”, koji je snimljen po istoimenom romanu Milovana Vitezovića.

Ovo je priča o jednom zanimljivom razregu Prve muške gimnazije u kome su bili Mihailo Petrović-Mika Alas, Jovan Cvijić, Pavle Popović, Jaša Prodanović i Milorad Mitrović.

Likove ovih poznatih dočaraće nam Aleksandar Berček, Miloš Biković, Aleksandar Radojičić, Branimir Brstina, Vojin Ćetković, Ljubomir Bulajić i Mateja Popović. Režiju za film potpisuje Zdravko Šotra.

Drugi film koji će Nišlije moći da pogledaju je “Crna Zorica” koji opisu priču devojke sa sela na koju je bačena kletva. Svako ko se u nju zaljubi nastrada.

Policajac Mane koji ne veruje u kletve i vradžbine kreće u rešavanje slučaja.

U filmu glume Branislav Trifunović, Ljuma Penov, Mirjana Karanović, Mihajlo Janketić, Nikola Pejaković, Zoran Cvijanović, Olga Odanović i Mloš Samolov. 

Režiju filma su radili Radoslav Pavković i Hristina Hadžiharalambus.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *