Niš spreman za Evropsko prvenstvo

Grad Niš će biti spreman za organizaciju Evropskog prvenstva za rukometašice koje sutra počinje u hali Čair kaže gradonačelnik Niša nakon sednice Organizacionog komiteta.

Na poslednjoj sednici Lokalnog organizacionog komiteta rečeno je da će Niš, kao i svi nadležni organi i centri biti spremni za predstojeći šampionat. Niš je bio odličan domaćin januara kada je bilo Evropsko prvenstvo za rukometaše.

– Ono što ja znam, a što sam čuo na sastanku Komiteta, deluje da je sve spremno. Sve je pod nadzorom, organizacija je urađena dobro. Ne bismo ni dobili Evropsko prvenstvo za žene da nije januara bilo sve besprekorno – istakao je Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

Završne pripreme za prvenstvo počele su 30. novembra, nakon rukometne utakmice Partizana i Čehovskih Medveda. 

– Dosta je urađeno za 4 dana, predtsavnici EHF-a su već u Nišu. Moram da kažem da oko 750 ljudi učestvuje u organizaciji u Nišu. Optimista sam, nema razloga za brigu – rekao je Milan Petronijević, šef niške grupe.

Kako su rekli u policiji, saobraćaj oko hale će biti zatvoren i moći će da se kreću samo vozila organizatora i učesnika. Karte će biti u prodaji na biletarnici hale od 4. decembra.

– Prodaja karata će biti na biletarnici hale Čair od 4. decembra od 10h do 21h. Tokom narednih dana, do 8. decembra će gledaoci moći da kupe karte – istakao je Petronijević.

Kako je Petronijević istakao, interesovanje publike i novinara za nišku grupu je veliko.

– Za žensko prvenstvo je uvek manje interesovanje, ali to se ne oseća u Nišu. Akreditovano je 150 novinara, dolaze 2 televizije, iz Danske i Švedske. Biće 6 reportažnih kola. Interesovanje publike je veliko, koliko znamo, drugog takmičarskog dana biće puna hala. Prvog dana će biti oko 60% puna hala, a trećeg između 70 i 80% – kaže Milan Petronijević, šef niške grupe.

U Nišu će biti igrane utakmice B grupe u kojoj su Švedska, Francuska, Danska i Makedonija. Prvi meč će biti u utorak, 4. decembra od 18:15h između Francuske i Makedonije.

Published
Categorized as Sport

3 comments

  1. Nis dugo godina domacin kupa Srbije u kosarci, niska kosarka bez predstavnika u domacem najjacem rangu(do ove sezone, u kojoj se Kup igra u Kragujevcu)
    2010. Nis Domacin Svetske lige u vaterpolu – vaterpolo klub Nis propada
    2012. Nis domacin grupe Evropskog prvenstva u rukometu- RK Zeleznicar se raspada
    2012. Nis domacin grupe Evropskog prvantva u zenskom rukometu – sta li ce da bude sa Naisom…..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *