Otvoreni 47. Filmski susreti

Čuvenom rečenicom „Kolege glumci, tvrđava je naša“, himnom naše zemlje i spektakularnim vatrometom  otvoren je festival domaćih filmskih ostvarenja u Niškoj Tvrđavi. Srđan Aleksić, član gradskog veća, uručio je ključeve grada predsednici žirija Zlati Numanagić.

Prvo festivalsko veče, nakon tehničkih problema otpočelo je filmom Zdravka Šotre „Šešir profesora Koste Vujića“, čiju je glumačku ekipu publika pozdravila gromoglasnim aplauzima.

Posle ovog filma veći deo publike je napustio Tvrđavu.

Nakon „Šešira“, prikazan je film „Crna Zorica“ u režiji Radoslava Pavkovića i Hristine Hadžiharalambus. 

Narednih dana gledaoci će biti u prilici da pogledaju filmove „Zverinjak“, „Dr Rej i đavoli“, „Narcis i eho“, „Ustanička ulica“, „Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“, „Klip“, „Frau Ajnštajn“, „Parada“, „Žućko – priča o Radivoju Koraću“, „Smrt čoveka na Balkanu“, „As pik – loša sudbina“, „Orkestar“.

Ovogodišnji žiri koji će odlučivati o nagradama je u sastavu Zlata Numanagić, predsednica žirija, Nebojša Milovanović i Milena Pavlović.

Nagrada za životno delo „Pavle Vujisić“ biće uručena glumcu Marku Nikoliću 27.avgusta, a nagrada „Ona i on“, koja pripada Slobodi Mićalović i Ivanu Bosiljčiću, 29.avgusta.

Program festivala počinje svake večeri od 20 i 30h i trajaće do četvrtka, 30. avgusta.

 

5 comments

  1. Odlicno otvaranje filmskih i dva odlicna filma. Lose stvari: nepotrebno stvaranje guzve na ulazu u Tvrdjavu zbog nepotrebnog pregradjivanja prolaza i druga stvar je problem sa prvim filmom. Sve u svemu organizatori su dobro odradili posao.

  2. Gde se mogu naci pojedinacne karte? Je li ih bilo u nedelju vece, sat-dva pre projekcije ispred pozornice? Potrebne su mi 3 karte za ponedeljak uvece (Ustanicka ulica)..

  3. Ovim putem ako nije problem zelim da pozovem sve Nislije da u slucaju promovisanja filma KLIP izvizde istoimeni film,njihove glumce kao i rezisere,i napuste Filmske Susrete i promociju NAKAZNOG filma KLIP
    NASE CERKE NISU KURVE niti NARKOMANKE!

    film klip je finansirala drzava Srbija,dok za film Jasenovac ne daju ni dinar

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *