Objavljen sastav žirija za Filmske

Članovi žirija ovogodišnjih Filmskih susreta su Zlata Numanagić, Nebojša Milovanović i Milena Pavlović, saopštili su organizatori iz Niškog kulturnog centra.

Glimac Dragan Vujić Vujke, umetnički direktor festivala, objasnio je da festival uvek podržava mlade glumce i da su upravo oni budućnost naše kinematografije.

– Selekcija filmova ovogodišnjeg festivala je takva da je lajt motiv usamljeni junak koji se bori protiv ostatka društva ili neke grupe, pojedinac koji se bori za svoja prava – rekao je Vijuć.

Vladan Živković, predstavnik Udruženja filmskih glumaca Srbije, istakao je važnost ovog festivala objašnjavajući da je on jedini ne samo u regionu, već i u Evropi koji nagrađuje samo i isključivo glumce.

Žiri će i ove godine dodeliti 8 nagrada među kojima su “Naisa”, Gran pri festivala za najbolje umetničko ostvarenje na festivalu, “Car Konstantin”, nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu, “Carica Teodora”, nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu, Povelja za najbolju žensku ulogu, Povelja za najbolju mušku ulogu, Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu, Nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu i Nagrada za debitantsku ulogu.

Na programu festivala u konkurenciji je 13 filmova, a kao gostujući biće prikazan film “Orkestar” Pjera Žalice. Takođe, svi zainteresovani moći će da pogledaju i neke od filmova iz pratećeg programa i posete izložbe i promocije knjiga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *