Katarina Biserčić juniorski prvak Srbije

Članica Streljačkog kluba Niš 1881 Katarina Biserčić osvojila je titulu državnog prvaka u malokalibarska puška u trostavu. Juniori Niša ekipni prvaci države malokalibarskom puškom.

Niški strelci vratili su se sa Prvenstva države u Novom Sadu sa dve titule. Niš 1881 pokazao je da ima talente na koje može da računa u budućnosti.

Katarina Biserčić osvojila je prvo mesto u disciplini malokalibarska puška, trostav, 3x20metaka. Druga je u ovoj disciplini bila Dušica Antonijević iz Novog Beograda, a treća Nina Radulović iz Beograda.

Mlada Nišlijka se titulom prvaka države oprostila od juniorske karijere i sada je čekaju takmičenja sa našim najboljim strelkinjama. – juniori 665,3 krugova, ispred 

Sa titulom u Niš su se vratili i juniori Niša. Andrija Milovanović, Aleksandar Petkoski i Milan Stojanović su ekipni prvaci malokalibarskom puškom 3×40 metaka sa 3,366 krugova. Druga je bila ekipa Novog Sada, a treća Mladost iz Inđije.

Juniori Niša u kategoriji MK puška 60 metaka ležeći bili su treći sa 1,690 krugova, iza Novog Sada 1790 i Partizana.

(/slika3)

Najbolji niški strelac i olimpijka Lidija Mihajlović je na ovom takmičenju imala dvostruku ulogu, kao takmičar i kao trener. Ona se posle 14 meseci vratila na vatrenu liniju i bila je šesta malokalibarskom puškom 60 metaka ležeći.

Lidija za svoje mlade takmičare ima samo reči hvale.

– Prezadovoljna sam! Oni su u početku bavljenja ovim sportom. Svi su oborili svoje lične rekorde, podigli su formu, sve smo dobro isplanirali. Ja sam zadovoljna i kao trener i lično. Postigli smo veliki uspeh u teškim uslovima – rekla je Lidija Mihajlović.

Seniorke Niša Lidija Mihajlović, Katrina i Bojana Biserčić osvojile su treće mesto MK puška 60 metaka trostav. Niš 1881 je ostvario velike rezultate ako se uzme i obzir i čenjinica da članovi kluba nemaju strelište za mali kalibar.

– Moram da kažem da imamo tešku finansijsku situaciju, ali uspeli smo da odemo na pripreme i na takmičenje uz veliku pomoć predsednika opštine Palilula Igora Novakovića i opštine Pantelej Slaviše Dinića. Moram da pomenem da nam je pomoglo i Dunav osiguranje – istakla je Lidija Mihajlović.

Strelci su sada na odmoru, a od septembra kreće spremanje za novu sezonu kada će početi sa radom i škola streljaštva.

Published
Categorized as Sport

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *