Tužbe bivšeg direktora Direkcije u Vranju

Nekadašni direktor, a sada zamenik direktora Direkcije za izgradnju u Vranju podneo je krivičnu prijavu Osnovnom i Višem javnom tužilaštvu, kao i odeljenju za privredni kriminal policijske uprave u ovom gradu protiv predhodnog direktora Dragana Stojkovića, koji ga je nasledio na ovom mestu u Direkciji.

U celoj priči sadašnji direktor Nebojša Bote Nikolić “pere ruke” od ovog slučaja tvrdi da ovo javno preduzeće nema ništa sa prijavama i da je njih podneo Stanojević.

– Spisak nepravilnosti u radu dugačak, ali prijave se odnose na  odnose na izdavanje gradsko-građevinskog zemljišta i nepoštovanja odluke komisije za javne nabavke – kaže Dejan Stanojević i dodaje da je Stojković protiv njega takođe podnosio krivične prijave kada je došao na mesto direktora.

Iako Stanojević tvrdi da je prijave podneo u ime Direkcije, njegov nadređeni Nebojša Bote Nikolić koji je generalni direktor ovog preduzeća napominje da Direkcija nije podnela krivičnu prijavu i da to u ime ovog preduzeća može učini samo on.

Bivši direktor Dragan Stojković kratko je za Južne vesti prokomentarisao.

– Došlo je vreme da oni koji treba da budu iza rešetaka podnose krivične prijave – kaže Stojković.

Zanimljivo je da je Stojković na mesto direktora nasledio upravo Stanojevića koga je kako sam tvrdi u par navrata “poštedeo”.

– Nisam želeo da se bavim svojim prethodnikom i njegovim greškama, došao sam da budem rukovodilac jedne firme i jedino me je to zanimalo – tvrdi Stojković.

Dok Stanojević kaže da je od svog predhodnika “popio” pet krivičnih prijavi i da za nijednu nije dokazano da je prekršio zakon.

Kako nezvanično saznajemo od izvora bliskih sagovornicima, ovde se neće stati.

Naime, Stojković takođe planira da presavije tabak dok Stanojević tvrdi da mu to nije pametno jer glavne adute još nije izneo.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *