Šerbedžija, Tadić i Vlatko sviraju u Nišu

Trojica virtuoza, Rade Šerbedžija, Miroslav Tadić i Vlatko Stefanovski nastupiće na zajedničkom humanitarnom koncertu na Letnjoj pozornici u utorak 17. jula.

“Tri legende, dva koncerta, jedno veče”, neformalni je naziv ovog događaja koji organizuje “Umetnost davanja”, zahvaljujući donaciji Filip Morisa.

Koncert počinje od 21 sat.

Cena ulaznica je 600 dinara, a mogu se kupiti u muzičkim radnjama “Happy house” i “Music house”, kao i u knjižarama “Vulkan” i “Indigo”.


Rade Šerbedžija je jedan od najpoznatijih glumaca na prostorima bivše Jugoslavije. Glumio je u preko 60 domaćih i 40 inostranih filmova. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim festivalama.

Gitarista Miroslav Tadić je svoje formalno obrazovanje stekao u ondašnjoj Jugoslaviji, Italiji, a potom i u SAD-u. Izvodio je i snimao kako klasičnu muziku, tako i pravce poput bluza, džeza i roka, a sarađivao je sa najeminentnijim umetnicima današnjice. Komponovao je muziku za brojne eksperimentalne filmove i scenska ostvarenja. Profesor je na prestižnom Kalifornijskom institutu za umetnost u Los Anđelesu.

Ova dvojica umetnika nastupaju zajedno već godinama unazad. Odlučili su sarađivati nakon brojnih trenutaka neobaveznog sviranja, pevanja i druženja. Sa idejom da naprave jedan vrlo intiman zvuk, snimili su izdanja koja zvuče ,,kao da su snimana za prijatelje; u kojima slušalac ima osećaj da je došao kod njih kući”.

„Balkanski virtouzi“, gitaristi Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić su drugi deo ovog duplog koncerta glumačkih i muzičkih legendi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *