Obeležen Dan Univerziteta u Nišu

Uspeh 18 najboljih studenata fakulteta u Nišu nagrađen je priznanjima na svečanoj sednici održanoj povodom Dana Univerziteta u Nišu.

Miroljub Grozdanović, rektor Univerziteta, rekao je da je zadovoljan postignutim rezultatima u reformi obrazovanja i istakao da je povećanje broja profesora sa akademskim zvanjem činjenica akademske zrelosti Univerziteta.

Ovom prilikom akademik Dimitrije Stefanović, generalni sekretar Srpske akademije nauka i umetnosti, održao je besedu u čast nagrađenih studenata.

– Ako odete negde, vratite se ovde, trebate nam. Treba nam vaše znanje i mladost. Naći ćemo stipendije. Potrebno je ovde više rada i boljih međuljudskih odnosa. Uvek je bilo problema i biće, ali mi smo deo jednog dobrog naroda i možemo biti još bolji. Zato idite napred i vodite nas – rekao je u besedi Stefanović.

Studentima je na uspehu čestitala i Zorica Pantić, sa Ventvort Instituta za tehnologiju u Bostonu. Ona je prva žena jednog tehničkog Univerziteta u Americi i član alumni kluba Univerziteta u Nišu.

– Impresionirao me je veliki broj novih inicijativa koje doprinose prepoznatljivosti niškog Univerziteta u svetu. Svi alumni se slažemo da je dobro obrazovanje koje smo ovde stekli doprinelo našem uspehu u svetu i omogućilo nam da napredujemo. Dobro je da se održava visok nivo školstva – rekla je Zorica Pantić.

Studentima je uručen srebrni znak Univerziteta sa natpisom “najboljem studentu”.

– Ne smatram da sam najbolji,  već samo mnogo mnogo volim ono što radim. Za mene je nauka kao muzika i kao što muzičari stvaraju predivnu muziku uz pomoć svojih instrumenata, tako i mi koristimo elemente nauke da stvorimo nešto novo i lepo. Važno je da se potrudimo da tu našu muziku čuje ceo svet – rekao je Andrija Milojević, koji je završio Mašinski fakultet sa prosekom 10.

On je savetovao studente “da ne ciljaju na uspeh, već da se trude da budu najbolji u onome što rade, a uspeh onda neće izostati”.

Na svečanoj sednici nastupio je Nikola Peković, student Fakulteta umetnosti u Nišu i Ženski studentski hor SKC-a. Povodom obeležavanja Dana Univerziteta u Nišu hor će nastupiti na večeras od 19h na koncertu u dvorištu Banovine.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *