Glumci dolaze u Niš

Na “Filmskim susretima”, koji će biti održani u Nišu, od 25. do 30. avgusta, očekuje se poseta velikog broja glumaca, najavljuju organizatori.

Godinama unazad, “Filmski susreti” važe za festival koji posećuje najviše glumaca. I ove godine Nišlije će imati prilike da se susretnu sa nekima od njih, a najavljeni su dolasci i nekoliko glumaca iz regiona.

Najavljeno je i da će doći veće glumačke ekipe iz filmova “Šešir profesora Koste Vujića”, “Parada” i “Zverinjak”.

– Prema prvim najavama, potvrđen je dolazak Marka Nikolića kome će biti uručena nagrada za životno delo, kao i Petra Božovića, koji bi trebalo da mu uruči nagradu – rekao je Srđan Savić, direktor festivala.

On je dodao da, za sada, nema najavljenih razlog zbog kojih Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić, dobitnici nagrade “Ona i on”, ne bi došli.

Organizatori festivala kažu da će među gostima biti Emir Hadžihafisbegović koji igra u filmu “Smrt čoveka na Balkanu” i Nikola Ristanovski iz Makedonije. Takođe, najavljen je i dolazak Gorana Navojeca iz filma “Parada”, ali njegov dolazak još nije potvrđen.

Rade Šerbedžija, iako rado dolazi u Niš, na ovogodišnjem festivalu ga najverovatnije nećemo videti zbog snimanja filma u Kanadi.

Organizatori očekuju i predstavnike festivala iz Srbije i regiona.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *