Završen turnir u odbojci na pesku u Nišu

Na jednodnevnom turniru u odbojci na pesku, održanom na otvorenim bazenima Sportskog centra Čair najuspešnijima su pored pehara i medalja podeljene i novčane nagrade.

Od osam ženskih i dvanaest muških ekipa, koliko ih je učestvovalo na turniru, prvo mesto u ženskoj konkurenciji osvojili su Sanja Filipović i Monika Jašarević, koje su uz medalje osvojile i novčanu nagradu u iznosu od 6.000 dinara. Druge su bile Jelena Cvetković i Anđela Trpković sa osvojenih 4.000 dinara, dok su treće bile Emilija Milošević i Simona Milošević koje su na čairskom pesku zaradile 2.000 dinara.

Kod muškaraca prvi su bili Dragan Vogrinac i Aleksandar Kostić sa osvojenih 12.000 dinara. Srebrnom medaljom okitio se dvojac u sastavu Miša Stamenković i Miloš Đorđević koji su pored odličja osvojili i 7.000 dinara, dok su bronzani bili Predrag Pržić i Uroš Marinković sa osvojenih 3.000 dinara.

Prema rečima organizatora, zadovoljni su odzivom takmičara, koji su pored Niša došli i iz ostalih krajeva jugoistočne Srbije.

– Prošle i ove godine smo organizovali lokalne turnire “Niš Open 2011” i “Niš Open 2012”, gde smo pored niških okupili ekipe iz Knjaževca, Leskovca i okolnih mesta. Očekujemo da ćemo u narednim godinama animirati i posetioce bazena i na taj način organizovati i amaterski turnir – rekao je Toplica Stojanović, organizator turnira.

Ukupan fond takmičenja iznosio je 34.000 dinara. Turnir je održan po vrelom letnjem danu, a po učesnicima se videlo da odbojka na pesku nije nimalo lak sport.

– Za razliku od odbojke u zatvorenom prostoru i na tvrdoj podlozi, odbojka na pesku zahteva veće napore, uprkos samom pesku, spoljašnjoj temperaturi, dinamici, ali i drugačijim pravilima, kao što je zabranjeno igranje prstima ukoliko lopta ima više od jedne rotacije – izjavila je Jelena Cvetković, koordinatorka i učesnica na turniru.

Published
Categorized as Sport

2 comments

    1. Ja mislim da bi to bilo pravedno …
      Nije bilo prilike da se pokazemo na jos nekim turnirima … ALi spremacemo se za sledecu sezonu …
      Hvala,Marko 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *