Uskoro i reflektori na stadionu Čair?

Osvetljenje na stadionu u Nišu trebalo bi uskoro da bude postavljeno, kažu u Zajednici Superlige.

Uskoro bi Niš trebalo da dobije stadion na kom će moći da se igraju i utakmice u večernjem terminu. Rekonstrukcija stadiona još nije završena, ali to ne smeta da se osvetli teren na kom će možda vrlo brzo biti igran superligaški fudbal.

– Fudbalski savez Srbije i Zajednica fudbalskih superligaša odvojili su sredstva za postavljanje reflektora na stadionima u Nišu, Jagodini, Užicu, Smederevu i Kragujevcu. Najverovatnije će reflektori zasijati prvo na Čairu – rekao je za Južne vesti Branislav Delić, komesar Superlige.

Na stadionu postoje već 4 stuba na kojima su reflektori koji godinama nisu u funkciji. Trebalo bi da se postavi ukupno 160 lampi na sva četiri reflektora, naveo je ranije Miomir Pešić, koordinator za rekonstrukciju. Kako je on rekao, Fudbalski savez daje donaciju za to, Grad Niš učestvuje sa sredstvima za radove na peskarenju i farbanju stubova gde su reflektori.

Pre reflektora, na Čairu bi trebalo da vidimo i prvu fudbalsku utakmicu nakon početka rekonstrukcije. U petak, 3. avgusta je delegacija Zajednice Superlige obišla stadion u Nišu i kako je rekao predsednik Upravnog odbora Radničkog Slavoljub Vlajković, niški superligaš bi prvu utakmicu kao domaćin trebalo da odigra u trećem kolu sa Radničkim iz Kragujevca upravo na Čairu. To je potvrdio i Delić.

– Treba da se dotera stadion, da se postavi 3.500 stolica na tri tribine koje bi bile u funkciji. Takođe, treba da se napravi tunel do hale Čair gde bi se fudbaleri presvlačili. to je neka vrsta tolerancije prema Nišu i Radničkom – dodao je Branislav Delić.

Ako se ne ispune uslovi koji bi bili potrebni da 25. avgusta niški Radnički dočeka imenjaka iz Kragujevca u velikom derbiju, niški tim će svoje utakmice kao domaćin igrati u Jagodini.

Published
Categorized as Sport

13 comments

  1. Није ми јасно зашто се труде да поставе столице на северној трибини, кад ће већ на првој утакмици са гостујућим навијачима иста трибина да остане без пола столица…

    1. A ko kaze da ce da gostujuce navijace da stave na severnu tribinu ?
      Sigurno ce i treba da ih stave na zapadnu !
      To ce mozda tek kasnije uraditi , kada se bude stavila u funkciju kompletna istocna tribina !

    1. Samo vi lupajte minuse , radujte se za reflektore i dajte podrsku jeziku koji nije Niski ni bilo koji a da ne kazem knjizevni!
      SELO GORI A BABA POSTAVLJA REFLEKTORE ZA PROPALI SPORT.

  2. 37.000 ljudi u Nišu je bez posla, a oni prave stadion u čiju će izgradnju biti utrošeno 10 miliona evra. Strašno!!!

    1. Molim vas, ako mi nadjete kolegu da ga strpate u prvi kamion sa brasnom i posaljete natrag za Beograd. Ne mogu vise da kopam rake sam.

  3. A ne smeta ti sto drzava daje milione Partizanu, dok tri cetvrtine Srbije zivi na ivici siromastva, zajedljivce jedan!!
    Drzi se ti Novog Groblja, asova i lopate, opet si ispao glup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *