Tekvondoisti Naisusa šampioni

U subotu su u Nišu održana dva takmičenja. Prvenstvo Srbije u tekvondou za takmičare do 21 godine i Prvenstvo centralne Srbije. Niški Naisus na oba takmičenja odneo je pobede u ukupnom plasmanu.

Posle 14 godina Niš je dobio organizaciju državnog prvenstva za tekvondoiste. Da su se niški borci uželeli takmičenja na domaćem terenu pokazuje i uspešnost takmičara Kluba borilačkih sportova Naisus.

Na Prvenstvu Srbije za takmičare do 21 godine starosti Naisus je imao 10 boraca. Konačni rezultati kažu da su Nišlije osvojile 5 zlatnih, 4 srebrne i jednu bronzanu medalju, a niški klub je prvi u ukupnom plasmanu.

Prvo mesto Naisus je osvojio i na Prvenstvu centralne Srbije. Tu je ovaj niški klub imao 19 takmičara koji su osvojili 9 zlatnih, 5 srebrnih i 5 bronzanih odličja.

– Zadovoljan sam učinkom svojih takmičara koji su dali sve od sebe u ni malo lakim uslovima za samo takmičenje te imajući pred sobom kvalitetne protivnike. Takođe sam više nego zadovoljan osvajanjem prvih mesta u ekipnom poretku kako na državnom tako i na regionalnom takmičenju. Upravo ova činjenica daje mi nadu da će pomoć gradskih institucija u budućnosti biti osetnija te nam pružiti priliku da poboljšavajući uslove treninga postižemo češće ovako velike rezultate – rekao je Nebojša Anđelković, prvi čovek KBS Naisus.

Poslednja tekvondo takmičenja u NIšu, u organizaciji Tekvondo Asocijacije Srbije bila su Prvenstvo SR Jugoslavije i Balkanski šampionat održani još 1998. godine. U KBS Naisus veruju da neće ponovo proći toliko godina do nekog novog takmičenja u najvećem gradu juga Srbije.

Published
Categorized as Sport

4 comments

  1. Bravo šampioni!!!
    Nadam se da će im gradska vlast obezbediti kvalitetne uslove za trening i sponzore za takmičenja u inostranstvu. Od države nema ništa – sve iz kase je uvek išlo Beogradu.
    Kad bi ste videli u kakvim uslovima treniraju ovi momci i devojke bilo bi vam jasnije koliko je njihov uspeh veliki!!

  2. Veliki uspeh KBS “Naisusa”,ali zahvaljujuci treneru i deci koji rade u ocajnim uslovima.Apel gradu da im izadje u susret da bi sadasnji sampioni mogli jos bolje da napreduju.

  3. a koliko je klubova i takmicara ucestvovalo? 26 takmicara ili…ja gledao i bilo je tri kluba sa ukupno dvadesetak takmicara, a sada se neko hvali…ko je ovde lud. Unesite malo ozbiljnosti u radu -jadno.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *