Stižu stranci u Radnički

Hrvat Milan Pavličić potpisao je ugovor sa niškim Radničkim i novo je pojačanje u timu. Trebalo bi da dođu i Makedonac Aleksandar Bajveski i Grk Janis Kolokas.

Spisak igrača na koje će Radnički da računa ove sezone nije kompletan, pa ovih dana dolaze nova potencijalna pojačanja. Prvi u nizu stigao je hrvatski napadač Milan Pavličić (31).

– Ekipa je dobra, teško mi je još da procenim kakva je jer sam tek stigao. Ovo je za mene veliki izazov, jedan sam od retkih hrvatskih fudbalera koji će igrati u Srbiji. Nadam se da ću ispuniti očekivanja trenera – rekao je Milan Pavličić.

On je počeo karijeru u Osijeku, a igrao je još u Varaždinu i Fehervaru u Mađarskoj, ali se 2009. godine vratio u matični klub iz kog stiže u Radnički.

– Znam da Radnički 9 godina nije igrao u Superligi i da je veliki klub. Niš je jedan od najvećih gradova u Srbiji i mnogo mi se sviđa – kazao je Pavličić koji najverovatnije neće igrati u subotu protiv Novog Pazara jer treba da stigne sertifikat za njega.

Radnički čeka i drugog stranca u svojim redovima jer bi za koji dan trebalo da stigne reprezentativac Makedonije Aleksandar Bajevski (32) iz Skoplja. Ovaj napadač karijeru je počeo u Vardaru odakle je pošle otišao u OFK Beograd. Igrao je potom u mađarskim klubovima Đer, Šiofok i Ferencvaroš, pa u poljskom Gorniku. Oprobao se i van Evrope jer je otišao u Al Ahli u Katar, ali se brzo vratio i zaigrao za Mehelen odakle se 2008. godine vratio u Vardar. Posle sezone u Makedoniji, Bajevski je otišao u Slovačku gde je igrao za FK DAC, pa zatim je usledila selidba u Albaniju i igranje za Flamurtari. Prethodnu sezonu ovaj Makedonac je proveo u Indoneziji gde je nastupao za ekipu Pelite.

 

Tu nije kraj stranim fudbalerima jer bi uskoro trebalo da stigne i štoper Grk Janis Kolokas (27) koji je karijeru počeo u Panilijakosu. Kolokas je sezonu 2010/2011. proveo u atinskom Etnikos astersu odakle se opet vratio u matični klub.

 

Ranije, klub su pojačali Vladan Binić (25), Nikola Lukić (22), Dušan Kolarević (25), Branislav Vukomanović (30), Marko Ranđelović (27), Miloš Živković (27) i Milan Jovanović (29).

 

Napadač Vladan Binić je rođen u Nišu, ali mu je Crvena zvezda prvi profesionalni klub. Igrao je u Sparti iz Praga i kruševačkom Napretku, a kao Zvezdin igrač bio je na pozajmicama u Radničkom iz Kragujevca i Spartaku iz Subotice.

 

 

Vezista Nikola Lukić je stigao iz Metalca iz Gornjeg Milanovca, a karijeru je počeo u Zemunu. Igrao je za Srem iz Jakova kao pozajmljeni igrač, pa je karijeru nastavio u Metalcu. Njemu se na početku prirpema sa Radničkim dogodio peh jer se povredio, ali u stručnom štabu niškog tima veruju da će se on brzo priključiti ostatku tima.

U zimskom prelaznom roku prošle sezone Dušan Kolarević je otišao iz niškog Sinđelića u OFK Beograd, ali se posle 6 meseci vratio u Niš. Igrao je i u austrijskom Rajndorf Altahu, Hajduku i Čukaričkom. Jedan od iskusnijih pojačanja je i Branislav Vukomanović iz Kragujevca gde je i počeo prve fudbalske korake. Karijeru je počeo u Radničkom iz Kragujevca, a zatim je igrao u Šumadiji, Zeti, Artmediji Petržalki iz Slovačke, Sirijanskom iz Švedske,  farul Konstanca iz Rumunije i Slobodi iz Tuzle. Oprobao se i u mađarskom Solnokiju, Metalcu iz Gornjeg Milanovca i albanskom Kastriotiju.

Marko Ranđelović je ponikao u niškom Radničkom za koji je od 2002. do 2007. godine odigrao preko 100 utakmica. Nastavio je karijeru u Radu gde je proveo 5 godina i sada je odlučio da se vrati u matični klub. Sa njim u odbrani će biti i Miloš Živković koji je počeo da igra fudbal u Bežaniji, a potom je sledio odlazak u crvenu zvezdu. Nije se naigrao u ovom klubu, bio je i na pozajmicama u Javoru, Mladost luksu i Železničaru iz Smedereva. Bio je i u OFK Mladenovcu, Hajduku iz Kule i čačanskom Borcu. U inostranstvo je otišao 2008. godine kada je igrao u ukrajinskoj Tavriji jednu sezonu. Vratio se u Srbiju i bio član Jagodine, Bežanije i Metalca. Prošlu sezonu proveo je u Rabotničkom iz Skoplja.

Milan Jovanović se vraća u Radnički iz Niša odakle je 2007. godine otišao u istoimeni klub iz Pirota. Igrao je i u Radu i Tarazu iz Kazahstana odakle je stigao u Sinđelić prošle godine.

Prvi su se ekipi priključili Milutin Ivanović (21) i Stevan Stefanović (28). Milutin je “dete Radničkog” i 2009. godine je prvi put igrao u prvom timu i to u Prvoj ligi. On je na kraju te sezone otišao u Jagodinu u kojoj nije dobio mnogo prilika. Stevan Stefanović je kraijeru počeo u niškom Sinđeliću, pa je sa 20 godina otišao u Grčku u Pierikos Katerini. Posle jedne sezone vratio se u Sinđelić, pa je igrao i u Radničkom jednu sezonu. Iz Radničkog je otišao u Timok, odatle opet u Sinđelić da bi letos stigao opet na Čair.

Published
Categorized as Sport

9 comments

  1. Добродошли. Надам се да ћемо да деремо на домећем терену а брозове свакако.

    Раднички знај…

  2. Ove godine da budemo u sredini tabele ,a sledeće godine da se borimo za Ligu Evrope!!!
    NIŠ RADNIČKI TO JE NAŠ KLUB!
    Jedva čekamo 25.avgust i prvu utakmicu!!!

    1. De, de, de..
      U subotu ustani rano, sendvic u ranac, ranac na ledja i u 12 kod zapadne tribine..

      SVI U PAZAR

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *