Počele pripreme košarkaša Konstantina

Košarkaši niškog Konstantina odradili su prvi trening posle mesec dana pauze i tako otpočeli glavne pripreme za start nove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije.

Posle odmora u julu, niški košarkaši vraćaju se treninzima. Na prvom treningu u hali Čair trener Boško Đokić okupio je desetoricu igrača kojima će se uskoro priključiti i pojačanja.

Konstantin je prve pripreme odradio tokom 4 nedelje u junu, pa je u julu imao pauzu i sada slede dva meseca spremanja pred start nove sezone.

– Počinjemo dva meseca pred početak prvenstva koje bi trebalo da počne 6. oktobra. Tokom avgusta ćemo raditi samo na pripremi. Tokom prepodneva biće trčanja na stadionu, teretana i rad u sali, a uveče košarka. Prve trening utakmice su planirane tokom septembra. Sada se vidi da su nam treninzi juna dobrodošli jer bismo sada bili na početku – kazao je Boško Đokić.

Na prvom treningu bili su Vladimir Veličković, Vladimir Đorđević, Miloš Trailović, Mladen Vitković, Nemanja Gudžić i Danilo Tasić koji su igrali i prošle sezone, ali i Goran Ostojić iz Juniora, Filip Dumić iz čačanske Mladosti, Petar Despotović i Milovan Savić iz Metalca. Trebalo bi da se priključe uskoro i Dušan Ognjenović i Filip Đuran iz Radničkog FMP.

– Tražimo još 2 ili 3 pojačanja. Sada je navala igrača, svi zovu i nude se. Trebaju nam igrači na pozicijama 4 i 5, možda i 1 i 2. Sada sam zadovoljan sastavom, ali imamo još vremena. Svi su potpuno zdravi – kazao je Đokić.

Ekipa će ceo pripremni period odraditi u Nišu, a planirano je da se odigraju od 12 do 15 utakmica toko septembra.

Published
Categorized as Sport

17 comments

    1. Nego sta! Da se sve Nislije ujedine pod jedno sportsko ime i pocnemo da disemo ko jedno!
      P.S. Sta li se ovi Beogradjani javljaju na niske vesti?!

    2. Тако је! И грб фудбалског клуба да узму, као и рукометаши, па да полако крене прича око формирања спортског друштва Раднички.

    1. Da se mi “klinci” manemo konstantina? Ako mi ne stanemo iza njega prosperirace kao i slicni projekti (sindjelic, ork nis…) ! ZAsto toliko forsirate te price sa raznim konstantinima, juniorima, naisama i sl. Nis ima dva brenda Radnicki i Zelju sve ostalo nas ne zanima !? Zato. zivEO KK RADNICKI NIS !!!

  1. Ovo je još jedna, a možda i poslednja, šansa za razvoj košarke u Nišu i stvaranje stabinog i jakog kluba. Svi uslovi su stvoreni – vrhunski sportski direktor i trener, dobar stručni štab, solidan tim i povoljan vetar od KSS. Međutim, ukoliko gradska vlast ne bude imala dovoljno sluha i ne obezbedi novčana sredstva, sve će pasti u vodu i ponoviće se sve što smo ranije već videli. Zato im poželimo sreću i mi verujemo u njih

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *