Nišlije uspešne na Školskoj olimpijadi

Na devetim Olimpijskim sportskim igrama učenika Srbije u Sremskoj Mitrovici niški osnovci i srednjoškolci osvojili su tridesetak medalja. Sledeće igre 2016. godine u Vranju.

U Mitrovici od 9. do 15. maja takmičilo se 236 učenika iz Niša, koji su osvojili tridesetak medalja.

Niški plivači su osvojili 11 medalja, a zlatne su doneli Višnja Denić (OŠ “Sveti Sava”) u disciplini 50m prsno u kategoriji devojčica od 1. do 4. razreda, Jana Ćirć (OŠ “Dušan Radović”, 7-8 razred) na 50m leđno i u kategoriji srednjoškolaca  Dimitrije Mladenović (Gimnazija “Svetozar Marković”) na 100 m prsno.

Atletičari su osvojili pet medalja, a najbolji među njima sa zlatnim medaljama su bacači kugle Andrija Kostić iz OŠ “Dušan Radović” i Marija Petrović iz Pravno-poslovne škole.

U džudou Niš je osvojio 4 zlatne medalje, a doneli su ih Mihajlović (srednjoškolci do 66 kg), Vukaš (5-8 razred do 73 kg), Kostić (5-8 razred do 42 kg) i Momčilovićeva u konkurenciji devojčica od petog do osmog razreda u kategoriji do 52 kg.

Gimnastičarima je pripalo 5 medalja, a zlatne Jeleni Stamenković (gimnazija “Bora Stanković”) i Petru Veličkovič u konkurenciji osnovnih škola (7-8 razred).

Stonoteniser Marko Stančić iz škole “Branko Miljković” osvojio je srebrnu medalju u kategoriji osnovaca.

U kolektivnim sportovima Nišlije su uzele 2 medalje i to obe srebrne. Odbojkaši Gimnazije “9. maj” i rukometašice Pravno-poslovne škole vratili su se sa srebrom u Niš.

Na igrama je učestvovalo više od 4.000 učenika svih škola iz Srbije.

Sledeće Igre biće održane za 4 godine u Vranju.

Published
Categorized as Sport

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *