Niški gimnastičari najuspešniji na Prvenstvu Srbije

Gimnastičari Niša i gimnastičarke Gimfita osvojili su 15 zlatnih i po 11 srebrnih i bronzanih medalja na Prvenstvu Srbije u Kostolcu u svim kategorijama.

Niš je još jednom pokazao da ima čime da se podiči u pojedinačnim sportovima. Na Prvenstvu Srbije u Kostolcu gimnastičari i gimnastičarke našeg grada osvojili su ukupno 37 medalja, od čega 15 zlatnih.

Seniori Niša osvojili su prvo mesto u ekipnoj konkurenciji u višeboju sa 228,300 poena i bili su ispred “večitog rivala” Vojvodine. Vredi napomenuti da su za Niš nastupili dvojica juniora.

Pojedinačno, Miloš Paunović je bio prvi u višeboju (80,200), Gavrilo Ilić treći (77,100), Aleksandar Miljkovič šesti (69,400) i Dušan Đorđević osmi (47,100).

U pojedinačnoj konkurenciji, po spravama, Miloš Paunović je opet dokazao kvalitet i vratio se u Niš sa još 6 medalja. Na krugovima je bo prvi, drugi na konju, preskoku i vratilu, a treći na parteru i razboju.

– Prezadovoljan sam. Nemamo uslova za trening, ostvarili smo uspeh iznad očekivanja. Zadovoljan sam što smo pobedili Novosađane – rekao je Miloš Paunović.

Uz Miloša, dosta uspeha su postigli i Gavrilo Ilić, Aleksandar Miljković i Dušan Đorđević. Gavrilo je posle velikog uspeha i 20. mesta na Evropskom prvenstvu za juniore, sa Prvenstva Srbije doneo 5 medalja. On je osvojio zlatne medalje na parteru i vratilu, a srebrne na krugovima i razboju i bronzu u pojedinačnoj u višeboju.

Aleksandar Miljković je bio treći na vratilu, a Dušan Đorđević treći na preskoku.

U juniorskoj konkurenciji blistao je Petar Veličković. On je bio prvi u višeboju sa 77,000 poena, a pored toga osvojio je još 4 zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju. Petar je bio prvi na parteru, konju, razboju i vratilu. Na krugovima je bio drugi, a na razboju treći.

Niš je imao dosta uspeha i u ženskoj konkurenciji. Pionirke Kristina Živadinović, Anja Milosavljević i Anđela Stojanović osvojile su prvo mesto u ekipnoj konkurenciji u višeboju. One su sakupile 108,850 bodova i bile su ispred ekipe Napretka iz Kruševca.

Pojedinačno u višeboju Kristina Živadinović je bila druga (41,000), a Anja Milosavljević treća (38,050). Anđela Stojanović je bila šesta.

Kristina i Anja su osvojile po medalju na svakoj spravi u pojedinačnoj konkurenciji. Kristina je osvojila 3 srebrne medalje (preskok, razboj i parter) i bronzu na gredi. Anja je osvojila srebro na gredi i bronzane medalje na preskoku, razboju i parteru.

Sa ovim mladim damama radio je Marko Veljković koji je prezadovoljan učinkom svoje ekipe.

Jelena Stamenković je potvrdila dominaciju u seniorskoj konkurenciji sa 4 zlatne medalje. Ona je u višeboju sa 45.050 poena bila prva. Na preskoku, gredi i parteru je takođe osvojila po zlatnu medalju.

– Prezadovoljna sam uspehom. prošle godine me povreda sprečila. Nisam očekivala ovako dobre rezultate – rekla je Jelena Stamenković koja je početkom juna učestvovala na Svetskom kupu u Mariboru gde je bila 16. na preskoku i 23. na gredi.

Njen trener Vladimir Šulić odlazi u penziju, ali iza sebe je ostavio još jedan niški gimnastički talenat.

– Trener mora da bude zadovoljan. Jelena je dokazala da je najbolja seniorka Srbije. Oprostio sam se od sporta na anjlepši način, posle 25 godina u sali – rekao je Šulić.

Gimnastičari sada nastavljaju da vežbaju u ne baš dobrim uslovima. Oni treniraju u maloj sali “Šivare”, gde nemaju ni osnovne uslove za rad. Klub koji redovno osvaja medalje na prvenstvima nema dovoljna finansijska sredstva za normalan rad u kom bi mogao i trebalo da nastavi sa negovanjem talenata iz gimnastike.

Published
Categorized as Sport

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *