Fudbal: Mašinac pobedio, Sinđelić poražen

Fudbalerke Mašinca pobedile Napredak rezultatom 2:1 u derbiju Prve A lige posle preokreta. Sinđelić poražen sa 1:0 od Sloge u Kraljevu i pao na pretposlednje mesto tabele Prve lige.

Niške fudbalerke su pobedom nad Napretkom ostale u trci za titulu u Prvoj A ligi. Napredak je poveo golom Sandre Đilas u 8. minutu. Početkom drugog poluvremena Kruševljanke su ostale sa 10 igračica na terenu zbog drugog žutog kartona Marine Šišković, ali Mašinac nije uspeo da iskoristi brojčanu prednost do 80. minuta kada je Milena Trnavac izjednačila rezultat.

Konačan rezultat od 2:1 i slavlje na Delijskom Visu donela je Mima Stanković koja je bila precizna u nadoknadi vremena.

Nakon 12 kola Mašinac ima 31 bod, dok Napredak ima 3 manje od Nišlijki. U narednom kolu Mašinac gostuje Mačvi.


Sinđelić izgubio u Kraljevu

Fudbaleri Sinđelića poraženi su na startu prolećnog dela Prve lige u Kraljevu pošto su rezultatom 1:0 (0:0) izgubili od Sloge. Jedini gol za domaće postigao je Boban Dmitrović u 62. minutu iz penala. Penalu je prethodilo i isključenje Marka Kostića koji je zbog prigovora dobio drugi žuti karton. Do kraja meča Sinđelić je imao par prilika za izjednačenje, ali ih nije iskoristio.

Sinđelić je nakon 18 kola na pretposlednjem mestu sa 16 bodova, 5 više od poslednjeg Čukaričkog, a 3 manje od Mladog radnika koji je prvi iznad “opasne zone”. U 19. kolu niški tim će dočekati Mladenovac.

Radnički je u 18. kolu pobedio Čukarički sa 2:0 na Delijskom Visu i ostao je lider Prve lige sa 5 bodova više od Donjeg Srema.

Svi rezultati 18. kola:

Radnički (N) – Čukarički 2:0
Sloga (K) – Sinđelić 1:0
Srem – Inđija 0:1
Mladi radnik – Proleter 1:0 
Napredak – Radnički (S) 3:0 
Banat – Bežanija 0:1
Mladenovac – Kolubara 0:0 
Novi Sad – Teleoptik 1:1
Donji Srem – Mladost (L) 1:1

Published
Categorized as Sport

1 comment

  1. mrko pakuj polako prnje,takva situacija je uvek bila u sindjelicu ali si imao dobre igrace pa samim tim i rezultate,,,kad neide ekipi zna se ko prvi ide…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *