Niš dobija 10 poslanika

Ukoliko ne dođe do značajne promene izbornih rezultata, u republičkom parlamentu Nišlije će imati 10 predstavnika, što je za 3 više nego do sad.

Prema preliminarnim rezultatima koje je saopštio CESID, najviše narodnih poslanika dolazi sa liste “Pokrenimo Srbiju – Tomislav Nikolić”, čak 3. U skupštinske klupe će sesti ginekolog Ljubica Mrdaković-Todorović, bivši načelnik Vojno bezbednosne agencije Momir Stojanović, kao i jedan od lidera Nove Srbije u Nišu Dejan Rajčić.

Demokratska stranka zadržala je dvojicu poslanika iz prošlog saziva, Boška Ristića i Dušana Milisavljevića, dok će sa liste SPS-PUPS-JS u Skupštinu po prvi put ući mlada Ivana Dinić (27) inače diplomirani inženjer elektronike i aktuelni gradski Većnik i penzionisani oficir Milorad Stošić.

Ispred Ujedinjenih regiona poslanik ostaje Branislav Jovanović, aktuelni direktor Direkcije za izgradnju Niša, a ispred DSS predsednik Gradskog odbora ove stranke Milan Lapčević.

Prvi put u republički Parlament ulazi pravnica Sanja Jefić (28).

I dalje se očekuje da Republička izborna komisija proglasi konačne rezultate glasanja, nakon čega će i zvanično biti poznata imena novih narodnih poslanika.

Po nedavno usvojenim izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika definisano je da kandidati u Skupštinu Srbije ulaze po redosledu sa izborne liste.

17 comments

    1. on sigurno i dalje sanja mesto gradonacelnika grada, a mozda i nece u parlament, bolje da uci decu na faks.

    1. Čovek lepo iskoristio pozicije u društvu (poslanik, predsednik odbora u NS, učesnik u reformi pravosuđa, advokat), iste dobro unovčio i kupio stan u Beogradu.

  1. Iz Sps-a ce uci i Slavoljub Vlajkovic (47. na listi), kao i doc. dr Zoran Radovanovic (48. na listi). Uzgred, Ivana Dinic (15. na listi) ima 26 godina. 😉

  2. Niš je dobio samo 2 prava politizara za poslanike-Boška Risitća i Milana Lapčevića
    SVI OSTALI su totalni amateri i limitirani političari ,poslušnici..što bi rekle Nišlije….ostali su NEPROŠETANI….

  3. Rajcic u parlamentu – to je smesno! Covek ne zna ni sve padeze! Sramota!!! Mada kakav lider takav i kadar!

    1. Nije li tebe sramota zbog neistine koju iznosiš. Razumem da nisi imao za šta da ga napljuješ, ali čovek govori gramatički potpuno ispravno.

  4. Sta ovima fali kad je Banana poslanik.Mnogo me je cudio veliki broj glasova za URS ali bas su krali glasove i to svuda.Morali su cak i B.Bjegovica gde im je Peda diler asfaltirao i spavace sobe.A tu je i Ljubisa Janic. Veca kradja nego 1996. Ali nema ko da ustane i istera lopove.Stop partokratiji

  5. Na zalost kao i u proslom mandatu Nis ne dobija ni jednog poslanika.Dobijaju ih stranke a za narod ce se setiti za 4 godine.

  6. Момиру Стојановићу изгледа мала генералска пензија па ће прима и посланичку плату приде?Јадан…Ко нас води добро смо живи.

    1. Momir Stojanovic je veliki gospodin i veliki strucnjak, a sto se tice plate i penzije nikome ih nije ukrao.

    2. Далеко је тај од господина пошто га лично знам.Што се тиче стручности боље да не улазимо у ту расправу.

  7. Hvala DS,što je konačno sa liste predstavnika u Nišu skinula najnesposobnije gradonačelnika u istoriji Niša,Miloša Simonovića.TAKVO ZLO se rađa jednom u 1000 godina.
    Daleko mu lepa kuća,sa svim E koje je maznuo na javnim nabavkama sa Bananom i MD gradnjom.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *