Izborni štabovi 6. maja pred ponoć

Južne vesti obišle izborne štabove stranaka u poslednjem satu 6. maja i zatekle uglavnom radnu atmosferu, ali i poglede iščekivanja.

Iako su pred ponoć bili poznati samo preliminarni rezlutati predsedničkih izbora, u niškim odborima stranaka se nije krilo zadovoljstvo i nezvaničnim rezultatima na lokalu.

U Demokratskoj stranci Srbije radna atmosfera. U posebnoj sobi na nekoliko računara sređuju se rezultati sa birališta, a potpredsednik predsedništva omladine DSS, Marko Stevanović kaže da je rano za prognoze.

– Što se tiče nezvaničnih rezultata, po svemu onome što je pristiglo još je rano davati bilo kakve prognoze i trebalo bi sačekati zvanične rezultate – rekao je Stevanović.

Sličnog mišljenja bili su i u Gradskom odboru Nove Srbije, koji su bili zadovoljni rezultatima koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke postignutih na republičkom nivou, ali kako su rekli, treba sačekati izveštaje sa svih birališta.

U susednoj ulici, ispred sedišta SPS-a gužva. Rezultati pristižu, a u tom trenutku se sve vrtelo oko cifre 15 odsto na gradskom nivou. Bez obzira na tačan procenat, prema rečima Slavoljuba Vlajkovića, predsednika gradskog odbora SPS-a, treba slaviti pobedu.

– Nije bitno da li je 15 ili 16 procenata. Važno je da smo pobedili. Sve što smo obećali bićemo u mogućnosti da ostvarimo. Zahvaljujem se građanima Niša – rekao je Vlajković.

Grupa građana “Bolje” se prvi put predstavila na ovim izborima. U njihovim prostorijama rezultati su se obrađivali u dve sobe, a sve je pisano na velikoj tabli. Iako u trenutku kada su ih posetile Južne vesti nisu pristigli rezultati iz opštine Medijana, u ovoj grupi građana bili su zadovoljni.

– Obradili smo jednu trećinu biračkih mesta i to sa ivice grada, gde i nije ciljna grupa do koje smo mogli da dopremo, jer je kampanja bila kratka. Generalno smo zadovoljni jer smo za kratko vreme došli do procenta 3 i nadamo se da će ići prema 5. Sabiraćemo rezultate kako budu pristizali i nadamo se da ćemo stići do tog magičnog broja 5 – bio je jasan Aleksandar Beljan, jedan od lidera GG “Bolje”.

U gradu je sve bilo mirno, pravo nedeljno veče. Mogle su samo da se čuju priče o izborima među prolaznicima. Uglavnom su se komentarisali zvanični rezultati CeSid-a o izboru za predsednika Srbije.

Ali i te priče su se brzo završavale i Nišlije su nastavljale svoju večernju šetnju.  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *