Žurka “Bekstvo” za čistiju prirodu

Posle akcije “Očistimo Srbiju” za Nišlije je u subotu popodne organizovana žurka “Bekstvo u prirodu” na Kameničkom Visu.

Program je počeo od 16h, a posetioci su u organizovanim programima imali prilike da se zabave igrajući x-box igrice, virtuelno obilazeći Teslinu laboratoriju, praveći drvo od recikliranih materijala ili jednostavno uživajući u prirodi i dobroj muzici.

Na košarkaškom terenu mladi su pokazivali svoje veštine vožnje skejta, rolera i bicikli, a članovi Centra za ljudska prava delili su posetiocima Vodič za ljudska prava namenjen mladima.

Organizatori procenju da je na Kameničkom Visu bilo oko 7,5 hiljada posetilaca.

Aleksandra Strahinić, jedna od organizatora manifestacije, kaže da je atmosfera bila pozitivna i da su se posetioci lepo zabavili. Ona dodaje da su i problemi oko koordinisanja parkiranja rešavani za 10-15 minuta i da zahvaljujući organizovanom prevozu bezbednost nije bila ugrožena.

– Nakon završene žurke, u nedelju u 6h dosta ljudi je ostalo da pomogne da se sakupi otpad koji je ostao i koji će sada biti recikliran – rekla je Aleksandra Strahinić iz organizacije BAUK.

Organizatori su zajedno sa preostalim posetiocima počistili celokupni prostor na kome je manifestacije održana i sakupili 8 kubika plastičnih čaša i limenki koje je preuzelo preduzeće “Mediana” i preuzelo za dalju reciklažu.

DJ Edi iz Londona, koji je nastupio tokom večeri, rekao je da je oduševljen idejom da se organizuje ovakva akcija koja objedinjuje ekologiju i muziku.

Ovo je treće “Bekstvo u prirodu” koje je održano u Nišu i s obzirom na veliki odziv i simboliku koju sa sobom ova manifestacija nosi, naredne godine organizatori je s pravom mogu nazvati tradicionalnom.

“Bekstvo” je organizovala je “Baza Alternativne Umetnosti i Kulture”  u saradnji sa opštinom Pantelej, gradom i Turističkom organizacijom grada Niša.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *