Večeras 4 filma na Filmskim

Na filmskim susretima u Nišu večeras će biti pikazana 4 filma. Film “Narcis i eho” je u bioskopu “Kupina” od 18h, a od 20:30h na Letnjoj pozornici biće prikazani filmovi “Ustanička ulica”, “Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem” i “Klip”.

Na Letnjoj pozornici će prvo biti prikazan film “Ustanička ulica”, u kome zamenik tužioca za ratne zločine Dušan, sin uglednog profesora prava, dobija od glavnog tužioca slučaj koji će izmeniti njegov život, kako na profesionalnom, tako i na privatnom planu.

U filmu glume Gordan Kičić, Uliks Fehmiu, Rade Šerbedžija, Petar Božović, Predrag Ejdus, Jelena Đokić, Milica Mihajlović, Aleksandar Đurica, Bojan Žirović, Marko Baćović i Marko Janjić.

“Praktični vodič” sastavljen je od 4 potpuno različite priče o ljubavnim iskušenjima da se pronađe prava osoba. U filmu je prikazano šta se dešava kada se stranci i stanovnici Beograda susretnu.

Glumačku postavku u ovom filmu čine Žili Gaje, Žan-Mark Bar, Baki Davrak, Leon Lučev, Marko Janketić, Hristina Popović, Anita Mančić i Nada Šargin.

Između ova dve filma biće održana ceremonija uručenja nagrade “Pavle Vujisić” ovogodišnjem dobitniku Marku Nikoliću, a najavljeno je da će je uručiti prošlogodišnji dobitnik Petar Božović.

Prema najavama organizatora, zbog eksplicitnih scena film “Klip” Maje Miloš se ne preporučuje gledaocima mlađim od 18 godina. Iz tih razloga organizovano je da on bude prikazan posle ponoći, a organizatori očekuju da će projekcija početi oko pola sata posle ponoći.

Jasna je tinejdžerka iz beogradskog predgrađa, čiji je otac teško bolestan. Ona je besna na sve i svakoga, uključujući i sebe. Zaljubljena je u vršnjaka Đoleta, ali ni od tog odnosa ne dobija sve što bi želela.

Većinom mlada glumačka ekipa okupila je Isidoru Simijonović, Vukašina Jasnića, Sanju Mikitišin, Jova Maksića, Monju Savić, Katarinu Pešić, Sonju Janičić, Jovanu Stojiljković, Vladimira Gvojića, Nikolu Dragutinovića i Mihajla Nikolića.

“Narcis i eho” je film o grupi studenata koji sa profesorkom odlaze na izlet do zapuštene pozornice u jednom parku. Njihova namera je da pronađu najbolji način za scensku postavku opere, a jedan od studenata predlaže da je bolje da se napravi film u kojem će biti korišćeni snimci postojeće opere.

U filmu igraju Milutin Milošević, Vladislava-Vaca Đorđević, Amra Latifić, Jelena Šušnjar, Boris Vlastelica, Anja Đorđević, Milena Milutinović, Anamarija Cupin.

U slučaju da organizator zbog kiše otkaže projekcije na Letnjoj pozornici, 5. i 6. parter gledaju projekcije u Domu Vojske iste večeri od 21h, a svi ostali parteri sutradan od 16h.


Prateći program festivala

11hOkrugli sto “Glumac u reklami” (Sala Niškog kulturnog centra)
13h – Promocija godišnje produkcije “Yu filma danas” (Festivalski centar, “My Place”)
19h – Akademija umetnosti u Beogradu – selekcija filmova (Bioskop Kupina)
19hIzložba fotografija Jovana Šurdilovića (Evropski kutak)
21hKino region: “Iza bregova”, Rumunija (Bioskop Kupina)

3 comments

  1. Da li ce i Juzne vesti javiti ukoliko dodje do odlaganja ili moramo to da saznamo na ulazu na Letnju pozornicu. Posto je ovo vreme cudno, kisa moze da pocne da pada kad joj se cefne… 🙂 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *